Din păcate, primesc din ce în ce mai multe mailuri de la studenți de-ai noștri și de la alții, care doresc să participe la Imagine Cup și nu știu de unde să înceapă.
Primul pas este făcut: Se dorește participarea.
1. Cine poate participa?
- Studenți de la orice facultate publică sau privată acreditată
- Elevi de liceu, care au împlinit vârsta de 16 ani la data finalei
- Studenții la master, studii aprofundate sau școli postuniversitare
- Studenții la doctorat cu excepția că NU POT participa în secțiunea Software Design.
2. Care sunt secțiunile competiției?
Anul acest sunt 4 secțiuni confirmate și una în curs de aprobare:
- Software Design, se adresează studenților pasionați de programare, dar se pot crea echipe mixte care să includă studenți de la specializări de tip informatică-economică, design, media, rețele, etc. (Echipa de maxim 4)
- Game Design, adresată în special studenților de la facultățile de Informatică și tehnică, cerința principală fiind aceea de creare a unui joc după anumite cerințe. (Echipa de maxim 4)
- Digital Media, se anunța una din cele mai dificile competiții anul acesta pentru că, studenții trebuie să realizeze un material video, care va fi votat la nivel global de către studenții din întreaga lume. Probabil că vor ajunge în finală cei care vor ști să convoace câți mai mulți prieteni și cunoscuți să-i voteze. Pot participa studenți de la toate specializările, pasionați de media, multimedia, marketing, arte, desene animate, etc. Personal aș vedea o îmbinare perfectă între studenți de la Arte, Media, Info, Marketing.(Echipa de maxim 4)
- IT Challenge – secțiune adresată studenților care au cunoștințe de networking, security, design de arhitecturi complexe, într-un cuvând buni cunoscători ai mai multor tehnologii. (Individual)
- Embeded Development – adresată studenților pasionați de tehnologie și de hardware în același timp. Doar o scurtă relatare despre ce înseamnă pasiunea în competiția asta: În finala din 2007 locul I la ED a fost ocupat de echipa din Irlanda care a reconfigurat o mașină să funcționeze cu ulei ars de la cartofii prăjiți, iar controlul injecției era asistat de un procesor și aplicații în .NET.
3. Dacă sunt de la agronomie sau medicină pot participa?
Sigur! Important este să te implici mai mult decât ceilalți. Majoritatea studenților încep să învețe ceva în momentul în care se implică într-o astfel de competiție. Majoritatea își dau seama pe parcurs că pot supraviețui și fără să cunoască acele lucruri. Doar cei cu adevărat pasionați vor ajunge în finale.
4. Există limitare de vârstă?
Da. Elevii care ajung în finală trebuie să aibă 16 ani împliniți. Din punctul meu de vedere aș institui o barieră pentru cei de peste 30 de ani. La varsta respectivă îți cauți recunoașterea prin muncă, dar asta este o problemă personală și nu continui.
5. Se pot face echipe între studenți de la facultăți sau universități diferite?
Da. Chiar ar fi ideală îmbinarea cunoștințelor!
6. Ce este un mentor?
Un mentor este un profesor care se implică în coordonarea echipei înregistrate în Imagine Cup, și care dorește să demonstreze că studenții lui sunt cu adevărat buni la nivel mondial. La IT Challenge NU se aplică termenul de mentor.
7. Un student poate fi mentor?
DA. Numai că un mentor nu participă activ în timpul prezentărilor și nu are voie să scrie cod. Se poate ocupa de project management, rafinarea ideilor, alte activități organizatorice.
8. CUM MĂ ÎNREGISTREZ ÎN COMPETIȚIE?
- Accesați pagina: https://imaginecup.com/Registration/Default.aspx completați cu datele voastre, cât mai exacte de preferință.
- După ce v-ați confirmat înregistrarea, faceți sign in și apoi mergeți la pagina: https://imaginecup.com/UpdateProfile.aspx pentru a face Sign up pentru competițiile la care doriți să participați. Da! Vă puteți înscrie la toate!
- Atenție la datele personale. Ele trebuie să fie cât mai corecte cu putință în cazul calificării în finală, și complete: inclusiv telefonul.
9. De unde știu ce trebuie să învăț pentru IT Challenge?
- Periodic se vor publica diferite referințe web pentru învâțare. Mai multe detalii puteți găsi în secțiunea IT Challenge Learning Resources de pe Forumul ImagineCup.
- Devin-o Fun IT Challenge, participă activ la discuții și învață despre succesul IT Challenge pe FaceBook.
- Înregistreaza-te, învață și intră pe 16 noiembrie la ora 00:00 GMT pentru a da testele. Ai 24 de ore pentru a obține 15 puncte, necesare calificării în Runda a doua.
- Exemple de întrebări pentru primul set de quizuri.
- În total vor fi 4 sesiuni de teste. O sesiune de teste durează 24 de ore. Un test (quiz) conține 30 de întrebări și durează maxim 60 de minute. Trebuie să obții 15 puncte pentru a trece în runda a doua. Nu este obligatoriu să participi la toate sesiunile de teste, ci este suficient să obții 15 puncte la una din sesiuni! Dacă la un test obții 15 puncte și la următorul 14, întotdeauna se păstrează scorul cel mai mare.
10. Abia vreau să ma apuc de învățat! Am șanse să ajung în finală?
Da. Majoritatea sunt în aceeași situație! Abia se apucă de învățat… serios! În finală ajung cei care cred în puterile lor mai mult decât alții și fac din competiție un scop de a ieși din rândurile mediane (ca să fiu politically correct) și a accede în topurile mondiale. S-a demonstrat științific că toți oamenii au aceeași cantitate de neuroni. Important este cum știi să-i faci să lucreze pentru tine! Dacă vă gândiți că o astfel de competiție este doar pentru genii, și nu aveți nici o șansă… atunci trebuie să știți că așa este! Nu aveți ce căuta dacă vă excludeți singuri! Nu aveți nici o șansă! Mergeți la discotecă, uitați-vă la televizor, iubiți-vă mult, faceți ceva util… citiți biblioteca 52 sau rotunjiți niște zaruri!
Spor maxim!
Super. Mersi de sfaturi;)
ApreciazăApreciază