“La revedere prieteni” – Telenovelă


(Published Friday, November 06, 2009 11:44 PM)

(Subtitlu) Aș fi vrut să intitulez acest blog post: ”Il capo di tuti capi” pentru ca titlul de “El Lidero Massimo” i l-am atribuit demult lui Aurelian.

Disclaimer: Acesta este un articol ironic. Poate fi interpretat așa cum este scris, sau la nivel de printre rânduri. La ora la care scriam articolul original, nu mai eram admin pe server-ul ITBoard. Da, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, pentru că am pus multă pasiune și timp acolo. Le urez succes și o să mă găsiți … prin forum-uri.

Dar pentru că datele, din ultima luna, de pe Google Analytics, arată în felul următor:

19,027 Visits
10,686 Absolute Unique Visitors
67,713 Pageviews
3.56 Average Pageviews
00:03:25 Time on Site
47.56% Bounce Rate
52.42% New Visits

am luat decizia că trebuie să acordăm respectul cuvenit celor care ne citesc, și băclăritul în public nu-și are sensul.

De ce subtitlul acesta?
Pentru că era nevoie! Nevoia o să o explic, nu să o scuz, printr-o scurtă istorie a acestui site. În același timp o să ridic mănușa unui utilizator care a aruncat-o în noroi, pentru a fi ridicată exhaustiv.

Răbdare și să începem.
Sunt doctor în cibernetică, locul II mondial într-o “banală” competiție IT, vreo două (1,2) premii naționale pentru educație, membru al juriului într-o competiție internațională, coleg, soț, tată și ce o mai da Domnul, că numai dacă nu vrei nu poți avea. Și de toate acestea m-am bucurat alături de voi toți…. dar să începem cu puțină…

Istorie

De mult timp, Aurelian cumpăra de la Rotld domeniul ITBoard, și fiind bun prieten cu Ceciu, puneau bazele acestei comunități. Apoi Ceciu a fost angajat de MS și a venit la conducere Cristian. Tot în aceeași perioadă a apărut și Andrei. După lungi discuții telefonice despre strategie și alte eteceuri, Cristian mi-a spus că eu sunt MVP-ul lor. Adică MVP-ul MVP-iilor… adică mai marele Școlii Vedetelor așa cum le spuneam eu pe timpul respectiv, după ce l-am cunoscut pe unul dintre cei doi. În același timp Narcis se ocupa de altele, dar și de ITBoard. Erau anii în care comunitatea era ceva dictat de sus…, în care studenții entuziaști ai ASE-ului, susțineau această comunitate, cărora, îi acordau o importanță subestimată. Venirea mea, a însemnat trecerea în umbră a lui Narcis, DJ Gabriel și cu greu a lui Cristian. Cu Andrei mă înțelegeam perfect, și cum mai multe păreri erau mai bune decât două, am înființat Consiliul de Coroană, factor favorizant fiind și apariția lui Gabi, care ne-a reglementat și sponsorshipul din partea Cyberhost, sporind astfel disponibilitatea platformei. Apoi lucrurile au fost deosebit de faine, aducând sub umbrela noastră mai mulți cititori și contributori din domeniu IT, referind aici ISACA, profesioniști din bănci, organisme ale statului, firme mari, etc.

Momentul de ruptură

Zoli, un ”spammer” de seama al ITBoard-ului, devenind unul dintre cei mai mari contributori și citiți autori din istorie. Nice, pentru că asta se realizează și prin promovare, de care nu s-a ostoit nici o clipă. ITBoard devea un instrument de promovare și de diseminare în același timp al informației. MS a considerat că această adunătură de entuziaști, poate însemna mai mult. True! Până în momentul clasificării! Vatra Dornei, câțiva ani în urmă, a însemnat de fapt ruptura. Încercarea de separație pe criterii corporatiste a unui grup entuziastic, care le servea pozitiv interesele, a însemnat de fapt momentul culminant. Dacă aș fi fost corporatist, nu-l invitam nici eu pe Baba Cloanța (care este unul dintre cei mai pasionați ITBoard-ișiti), pentru că așa cum i-am explicat, nu folosește cea mai bună strategie de ”marketing al imaginii”.  Alții, gen, utilizatorul care-mi aruncă manușa, nici măcat nu contau, deci nu avea sens să fie invitat. Momentul Vatra Dornei, a însemnat de fapt momentul de ruptură. Cu toții i-am simțit lipsa lui Alin, cel mai dramatic fiind în momentul prezentării făcute de Tudy, cunoscut în unele cercuri, ca momentul Lăzii de bere. Marele meu beneficiu de la Vatra, din punct de vedere al ITBoard, a fost cunoașterea lui Victor (aka YounGun, all my respect) alături de petrecerea unor momente frumoase alături de prieteni și familiile lor.

Faptul că reprezentanți de seamă ai ITBoard-ului, de pe timpul respectiv, nu erau invitați la eveniment… a însemnat o ruptură. Acel ”dezbină și stăpânăște” nu a funcționat aici…. ne-am debinat și atât.

Istoria recentă

Au început luptele pentru preluarea domeniului. Eu, Andrei, și umărul lui Victor, aparținând doar celor cere ne citesc, am încercat pe diverse căi, metode și artificii să preluăm ITBoard, oficial, de la Aurelian. Nu am reușit, și asta ar trebui să ne dea de înțeles multe, pe care o să le explic mai târziu. Dorința noastră de expansiune și de… habar n-am ce componente cantitative, că nu am înțeles niciodată, ne-a făcut să aducem și să promovăm din ce în ce mai mulți oameni, încălcând principiile de la care pornisem. S-au format odată cu articolul jenant al unui utilizator (actualmente șters), bisericuțele, pe care le stopăm astăzi. Tenta elitistă devenise un spălat pe jos cu dero de proastă calitate. Idei fără sustenabilitate, bazate pe orgolii și principii oneroase, au dus la fractura dintre mine și Andrei. Who cares? Poate, doar, cei 10k care ne citesc lunar! Nu intru in detalii legat de decăderea lui Andrei, rezumându-mă doar prin a-l felicita pentru revenirea în forță.

In ultima vreme ITBoard a ajuns o unealta de promovare a unor oameni si chiar firme, in detrimentul calitatii discutiilor si articolelor.

Normal! ITBoard este un instrument de business când vorbești de atâția readeri. Și asta ni se datorează tuturor, în special calității articolelor, a promptitudinii și exactității răspunsurilor la întrebări și opinii. Mizerii, ca cele clamate, de autorul citatului, îi sunt direct asignate, prin însuși utilizarea lor, și a articolelor sale. Amintește-ți,  dragul meu, discuția de la Unirea, de la etajul 13. Ai rămas mască, cel puțin efectiv, în momentul în care ți-am împărtășit cel puțin 2-3 strategii ale noastre. Faptul că nu ai rezistat mai mult de 6 luni în nici una dintre firmele în care ai fost un banal salariat, înseamnă, muuuuuult din punct de vedere al profesiei pe care o blazezi. Nu te simți jignit! Ia-o ca pe un sfat! Asta ca să nu-ți amintesc proverbul oltenesc cu fudulia.

Da! ITBoard, este un instrument de promovare. Mulți oameni citesc aici, și cu cât sunt mai mulți, cu atât crește valoarea comunității, inclusiv a propriilor afaceri. Nu trăim pe mulțumiri și bogdaproste. Trăim pe bani, și dacă știm să ne promovăm valoarea, știm să ne cultivăm existența. Aruncatul cu noroi, luatul jucăriilor și plecatul acasă, înseamnă lipsă de coeziune, implicare și dezinteres față de ceea ce s-a cladit. BMoro, ștergeți singur contul, dacă ai demnitate. Andrei, însemni încă ITBoard, mai ales, dacă ai citit corect ceea ce am scris mai sus.

Și totuși, care e valoarea de piață a ITBoard-ului? Asta poate doar Aurelian ne poate spune, dar suma, nu are cum să fie mică.

De ce subtitlul?

Pentru că am preluat complet autoritatea acestui site, și înclin să cred că prin ceea ce însemn eu, voi fi un garant al transparenței, liberului arbitru și promovării valorilor independente IT din Ro. Ăăăăă de fapt al celor 2000 de membri. Nu am primit nici un ban (money) de la nimeni pentru administrarea ITBoard și nici nu voi accepta. Când lucrurile încep să o ia pe un făgaș copilăresc, atunci cineva trebuie să pună piciorul în prag, și vă promit că în front page, acesta este ultimul articol telenovelistic acceptat.

Mă voi baza în continuare pe dezvoltarea naturală și pe promovarea a ceea ce știe fiecare…. din domeniul IT-ului. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit ani de zile aici, și care ne părăsesc acum. Sper că doar pentru moment.

Rating:

Ca un lider autoritar ce am devenit, îi rog, pe toți cei care sunt de acord cu mine, să dea 5 steluțe, și pe cei care nu sunt de acord, să dea o steluță și să-și manifeste demnitatea de a motiva de ce au făcut acest lucru!

Onoare și respect!

Publicitate

2 gânduri despre „“La revedere prieteni” – Telenovelă

  1. FrO? Rip? Poti sa ne dai mai multe detalii?
    Dupa tristete pare ca iti pare rau pentru ce am scris aici?
    Daca ne referim la ITBoard, da si mie imi pare rau. Rau tare, dar nu a depins numai de mine.

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: