Scurtă analiză – Primul Quiz la IT Challenge


34 de concurenți, e un număr mic pentru 24 de ore de competiție, dar media scorurilor este bunicică. Probabil că se poate și mai mult dar e bine pentru prima rundă.

Universitate Concurenti Calificati Scor maxim
FEEIT – OR 1 0 14
POLI-TM 1 1 21
UAIC 13 2 16
UAIC – FEAA 17 8 22
USM – SV 1 0 13
UTCN 1 1 18
Grand Total 34 12 22

 

Aproape indubitabil și anul acesta UAIC este în topul participărilor, iar meritul este al celor care au adus cele mai mari premii din istoria Imagine Cup pentru România.

India a fost și anul acesta în topul participărilor la IT Challenge și au scos scoruri excelente.

Cel mai mare scor din Ro l-a obținut un student al meu… pe care la prima vedere nu-l crezi de așa o mare realizare [:)]. Să mă înșel oare ca și în cazul lui Cosmin Ilie? Mi-aș dori tare mult!

L-am întrebat pe wasea, cum a reușit? A spus că a deschis prima dată testul, s-a uitat la întrebări, s-a cam speriat și s-a apucat de citit câteva ore, pe topicurile specificate de mine, și a dat din nou testul. 52 de minute 22 de puncte, ceea ce este un scor aproape incredibil pentru prima participare. Felicitări!

Un alt student, a obținut 14 puncte, și era deosebit de afectat. Învățase destul de multișor, așa spune el, dar nu a avut șansă. N-am mai văzut de mult atâta îndârjire și dorință de a obține mai mult. E chiar de apreciat, și poate mult mai bine că a fost așa. Una este să ei 15 puncte și să spui… e am făcut-o și pe asta și alta să te ambiționeze un scor la limită pentru a obține un scor mult mai mare. A venit supărat la mine și mi-a spus: Dați-mi și mie niște cărți să învăț! Așa e că se aude din ce în ce mai rar fraza asta prin instituțiile de învățământ?

Și cei care au obținut 10 puncte sunt de apreciat. Măcar au avut curajul să încerce și să ia contact cu competiția. Ei sunt singurii care pot decide dacă vor continua sau nu. Sigur ai nevoie și de motivații pentru așa ceva, și în general în viață, dacă nu vezi valoarea în ceea ce faci, ori o faci pentru un salariu (în cazul salariaților) ori ca să-ți îndeplinești o obligație în cazul studenților sau multor altora.

În Imagine Cup, motivația ar trebui să fie deschiderea spre alte orizonturi. Spre provocarea de a urca sau a te menține într-un top al unui clasament promovat la nivel internațional. Ar trebui să fie curiozitatea de a vedea ce ai putea ști și direcțiile spre care evoluează tehnologia.

Felicitări tuturor participanților, spor la pregătire și ne vedem on-line la quiz 2 pe 16 decembrie, de la 00:01 GMT până la 23:59 GMT.

 

Disclaimer: Sunt convins că foarte mulți cititori vor fi contra acestui mesaj, sau competiții. Până una alta este singura promovată suficient pentru a ajunge la urechile studenților, și la care pot participa pe scară largă fără a trebui să fii considerat un geniu absolut.

Publicitate

4 gânduri despre „Scurtă analiză – Primul Quiz la IT Challenge

  1. Byty: Cursuri poate nu, dar eu mi-am aratat de multe ori disponibilitatea pentru un fel de RoadShow pentru Imagine Cup. Dar, nu-l pot face de capul meu… deocamdată ;)

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: