Care ar putea fi valoarea domeniului tau web?


Dacă nu știați deja, fiecare site web are o anumită valoare, determinată pe baza mai multor seturi de criterii, unul din cele mai importante fiind numărul de vizitatori, timpul petrecut în site, numărul de hituri în site, backlinks etc.

Unele din site-urile prezentate mai jos determinată valoarea pe baza sharingului din setările Google Analytics: Analytics Settings > Edit Account and Data Sharing Settings secțiunea Share my Google Analytics data…

Un astfel de site care propune o valoare de piață a unui site este: WebsiteOutlook.

Cine vrea să cumpere www.feaa.uaic.ro? :D

image

Sau poate fi doar un fake?

Pentru că de exemplu pe alt site de evaluare acesta costă doar 100 și ceva de dolari.

Pe http://www.valuemyweb.com/valuemyweb partea interesantă este un top al site-urilor web după prețul lor. Valoarea Google pare a fi de multe ori mai mare decât țara noastră. Adică, decât să cumperi compania Google mai bine cumperi tot terenul din România și ne trimiți pe noi în SUA ca să ai liniște. :)

Se pare că și pe http://www.mywebsiteworth.com/site/www.feaa.uaic.ro ni se oferă un preț bun. Acesta este site-ul pe care îl prefer eu.

Faceți o medie și vă faceți o idee de valoarea site-ului pe care-l aveți. Prezentați raportul șefului ca să vă dea o primă. ;)

Spor!

Publicitate

5 gânduri despre „Care ar putea fi valoarea domeniului tau web?

 1. 45k $? Pai nu produce nimic. Sunt o multime de criterii destul de subiective dupa care se stabileste valoarea unui site.

  Apreciază

 2. De multe ori managerii au senzația că IT-ul nu produce nimic. Poare și pentru că informația nu este palpabilă.
  Revenind la concret-ul exemplului: Site-ul poate aduce noi studenți la FEAA? Dacă da câți? Care este valoare pe care o aduc acești studenți care ajung prin intermediul site-ului FEAA. Cum poate fi aceasta măsurată? Cum poate fi optimizată?
  Mulți manageri consideră un site web, chestia aia de pe cartea de vizită, subliniată cu albastru. Alții se consideră în trend pentru că au site web, dar foarte puțini sunt cei care știu că site-ul poate produce bani! De cele mai multe ori indirect, și de cele mai multe ori cu mai puține investiții decât metodele clasice de promovare.
  45k e exagerat, dar nu imposibil!

  Apreciază

  1. Aveti dreptate. Nu m-am gandit la ceea ce se intampla dincolo de partea online, dar sa zic ca eram sub influenta socului „45k”. :)

   Apreciază

 3. Fake. Am verificat si eu de proba cu un domeniu care vinde de aprox 80 milioane USD pe an. Valoreaza mai putin de 3500 conform „expertizei” astora.
  Asa ca nu mai pierdeti vremea cu prostii.

  Apreciază

 4. in orice caz cu vizitatorii pe care ii are site-ul feaa, se poate face bani frumosi, cel putin pentru buzunarul d-lui Greavu ;;)

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: