Guvernul la Iași – Cine are prioritate?


Astăzi veneam ca de obicei la serviciu, cu rabla mea de mașină.

În fața barierei, un domn în costum și un portar.

 • – Vă rugăm să parcați în altă parte.
 • – De ce?
 • – Pentru că a venit Guvernul la ședință la Iași și nu aveți voie să intrați aici.
 • – De ce? Ce dacă a venit Guvernul, doar nu face ședință în parcare?
 • – Nu dar are prioritate în parcare.

Așadar eram pus într-o postură destul de ingrată, pentru că oricum nu sunt locuri de parcare pe lângă Universitate… așa că riscam să nu ajung la ore. Mi-am luat inima în dinți și i-am spus:

 • – Domnule, în fața Guvernului, a Politicii și Politicienilor, prioritate am EU în calitate de responsabil al formării generațiilor viitoare.

Am deschis bariera din telecomandă și am intrat cu nesimțire în parcarea aproape goală.

Fiecare politician consideră Educația o prioritate, dar când vine vorba de fapte eu trebuie să stau drepți în fața Guvernului. Nu prea cred!

Relația de subordonare este inversă din prisma mea, pentru că dumnealor vin la guvernare 4 ani se umplu de oprobiul general prin ceea ce fac, pe când eu mă umplu de Glorie de-a lungul vieții. Ei trebuie să-mi servească intereselor mele, nu eu lor! Asta înseamnă autonomie universitară și prioritate în Educație! Vremea ciocului mic și a botului pe labe a trecut de mult. Atâta timp cât studenți mei câștigă premii internaționale sau sunt angajați pe bani grei în industria de profil, poți ține capul sus și a mă prioritiza deasupra Guvernului.

 

Nu am nimic cu politica și politicienii, dar am o problemă cu încălcarea depturilor mele în contextul în care trebuie să-mi onorez obligațiile pe baza lor.

Publicitate

7 gânduri despre „Guvernul la Iași – Cine are prioritate?

 1. Din punctul meu de vedere, sedinta nu avea de ce sa se tina la Universitate. Motivul e simplu: Universitatea parca ar trebui sa fie apolitica.

  Apreciază

 2. Personal, am fost neutru la prezenta lor in Universitate. Pe de o parte chiar aș înclina să spun că mi s-a stimulat puțin orgoliul să văd că Guvernul vine la Iași și singurul loc bun pe care l-a găsit să-și țină ședința a fost Universitatea Cuza. Am fost derajat doar de blocajul creat și de faptul că nu am putut să-mi folosesc decît alternativ telefonul mobil.
  Sunt convins că securitatea Guvernului este importantă, dar nu trebuie să facem din asta un act de insecuritate a celorlalți.
  Pe de altă parte nici eu nu am înțeles care a fost treaba cu ședința, pentru că oricum nu s-a străduit nimeni să ne explice, și mult mai mult cred că nici ei nu au înțeles prea bine treaba asta. Dacă veneau în scop consultativ era cu totul altceva. Sunt un adept al discuțiilor din teritoriu, dar pe problemele noastre, al consultărilor pe bază de soluții cu mediul academic, și în felul acesta poate aflau si dumnealor cum stă treaba cu economia. Dar ne consumăm inutil pentru că acesta este un joc în care noi suntem niște „și alții” care încurcăm prin existența noastră succesul unei conduceri coerente.

  Apreciază

 3. Se cade sa fim realisti. Motivul oficial „suge”. Aveau niste bani in plus si nu stiau cum sa-i cheltuiasca fara a atrage atentia. Asa ca au bagat motivul deplasarilor in teritoriu.

  Apreciază

 4. Intradevar, nu eram nascut la vremea aceea sau poate eram prea mic, dar pot insa sa fac comparatie cu ceea ce mi s-a povestit despre regimul „apus” in ’89. Doar in vremurile cand venea ‘boerinea’ de la centru… se maturau strazile, se spalau cu sapun, repetitii si multe alte manifestari de acest gen… Iata ca au trecut de atunci vreo 20 de anisori, si, surpriza, nu s-a schimbat nimic… Maturam si spalam strazi, le asfaltam si le marcam… pentru ca vine Boc… Nu de alta, dar sa nu faca POc limuzina Bmw seria 8.. ca Tuaregurile trec si prin transeele urbane…

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: