Imagine Cup 2010 – Un fel de buletin de stiri


În acest articol încerc să vă mai țin la curent cu starea faptelor de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea. Treburile nu merg chiar cum trebuie, dar pe alocuri merg.

 

IT Challenge

A trecut și Quiz-ul 3 la IT Challenge de la Imagine Cup 2011.

Ca număr de participanți am ajuns pe locul 3:

Country – No of Competitors
China – 723
India – 199
Romania – 158

 

Dar mai important este faptul ca suntem pe locul 2 la numarul de calificați, ceea ce denotă că suntem mai bine pregătiți, sau că încep să aibă efect discursurile și articolele motivaționale.

Country – No of Competitors >=15p
China – 63
Romania – 45
India – 31
United States – 30
Poland – 28

 

Foarte interesantă în schimb este diagrama participanților pe locații din România:

Universitate Nr. Participanti
UAIC, Iasi 95
UAIC, FEAA, Iasi 54
Technical University Of Cluj-Napoca 2
ASE Bucuresti 2
Poli, Bucuresti 1
Alexandria Academy 1
UTM, Bucuresti 1
Romanian American University Bucharest 1
Automatics and Computer Science 1
Grand Total 158

Multi dinre studentii de la UAIC sunt de fapt de la FEAA, dar asa s-au inregistrat ceea ce este oricum corect. Imi pare rau ca nu pot avea influienta si in alte institutii si locatii. Daca sunt mentori/profesori interesați de o discuție pe tema aceasta dați-mi un mesaj și sper să am la ce să răspund. Momentan doar o echipă de entuziaști de la Best din Chișinău m-au contactat pentru mai multe detalii.

Ideea unei participari masive este aceea a faptului ca din toti acesti participanti, poate reuseste macar unul anul acesta sa scrie un proiect bun pentru runda a doua ca sa-l propulseze in finala de la New York. Cand ai mulți participanți ai de unde alege.

 

Digital Media

La Digital Media treaba este în continuare tristă. Echipa noastră nu a adunat suficiente voturi pentru calificarea in runda urmatoare.

Rank – Team – Country – Round – Votes – Status

24 – On the road – Romania – Sub-Round 1 – 256 – Did Not Advance

Mulțumim tuturor celor care au votat. Pentru ceilalti… care au stiut si nu au votat imi exprim public oprobiul. Nu se poate sa ai acces la Internet sa vezi o chestie… de 10 ori mai faina decat a celor de pe primele locuri si sa nu votezi pur si simplu din LENE! Asta ne defineste pe noi ca români…. deci nu ar trebui să mă consum foarte mult… dar mi-e ciudă! Fetele din Constanța meritau votul nostru!

Pe 1 noiembrie a început sub-runda 2. Asta înseamnă că cei care doresc să participe pot încărca filmulețele. Pe 7 noiembrie începe procesul de votare pentru aceste noi filmulețe. Dacă nu ne mobilizăm să scoatem peste 500 de voturi nu mergem mai departe nici în sub-runda aceasta.

Detalii în Leaderboard.

 

Microsoft Romania și-a schimbat site-ul pentru Educație… cu trimiteri doar la site-ul Imagine Cup fără alte informații localizate. Sperăm că poate în curândul apropiat să vedem mai multă acțiune.

 

Alte secțiuni

A apărut o nouă secțiune în Imagine Cup 2011 care se cheamă Windows Phone 7.

Dar ce să vă zic, mi-a crescut inima cât un bostan când am văzut că resursele educaționale pentru această secțiune sunt cele pe care le ofer eu an de an, și mai mult de atât au apărut și cele oferite de Cosmin! Suntem nume în competiția asta! :)

image

De fapt în Windows Phone 7 trebuiesc create aplicații faine pentru mobile. Pentru cei care nu au aflat încă Microsoft oferă o carte gratuită pe această temă.

Cartea și alte detalii despre programarea în WP7 găsiți la adresa: http://microsoftfeed.com/2010/free-ebook-programming-windows-phone-7-by-charles-petzold/

 

Altă secțiune nou apărută este Orchard Challenge, destinată programatorilor de Web. E un fel de proiect open source pentru un CMS la care-și aduc contribuția studenții din întreaga lume. Cred că poate ieși ceva foarte fain mai ales dacă aveți veleități de programatori în ASP.NET.

Mai multe despre proiectul Orchard puteți vedea și pe site-ul oficial: http://orchardproject.net/

 

Momentan atât! Succes și implicare ;)

Publicitate

11 gânduri despre „Imagine Cup 2010 – Un fel de buletin de stiri

 1. Imi doresc sa mai apara „Open Exam”-uri, sa ne putem antrena.
  Din cate am citit pe site-ul ImagineCup, n-am gasit criteriile de jurizare; si ma gandeam oare ce se urmareaste prin „secure”? Ca daca e sa apelezi la toate tehnologiile si recomandarile Microsoft, ajungi sa dai in paranoia si sa fie mai greu de administrat sistemul, decat scopul in site al solutiei.

  Apreciază

 2. Alexandru, secure este un concept care devine din ce in ce mai general. Important este cum te pliezi tu pe acest concept in conjunctie cu cerintele unei probleme.
  Dupa „succesul” open-ului trecut mi-e greu sa ma mai apuc de altul… Lumea devine preocupata de altceva sau mai bine nu face nimic decat sa incerce sa-si bata capul cu ceva productiv.
  O sa mai fie unul la jumatatea lui Ianuarie… dar nu promit nimic :)

  Apreciază

 3. @ Alexandru,

  Înţelege prin „secure” siguranţă nu doar „securitate” tehnologică.

  @ Valy
  Cîteva rînduri, printre rîndurile tale:

  Implicare -> Motivare -> VIS!

  Ca să parafrazez vorbele tov. Stalin: Nu ştii? Învaţă! Nu poţi? Cere ajutor! Nu vrei? Nu te obligă nimeni! Este vorba doar de ce alegi să faci în viaţă.

  Apreciază

 4. @dpopa: doar daca este Automatics and Computer Science sau s-au inregistrat sub UAIC :)
  Sorry dar nu apare nimeni din Timisoara. Repet sunt rezultate doar pentru Quiz 3, IT Challenge. Am si celelalte rezultate dar cumulatul va fi la final.

  Apreciază

 5. @Valy: Felicitari pentru tot ce ai facut in Iasi
  @dpopa…: Ce sa ii faci.. i-am zis lu Valy sa vina si in TM :) … eu nu mai sunt student :(

  Apreciază

 6. @Byty: Cand ai un salariu din doua zerouri in lei, ti-e greu sa ajungi pana la serviciu, dar pana la TM. Poate reusim sa facem totusi ceva pe Web…. :(

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: