2012 – The end … of my research


Se pare că m-a prins şi pe mine puţin fenomenul acestui 2012.

La început am vrut să scap de a aprofunda ceea ce se întâmplă, bazându-mă pe sintagma: Crede şi nu cerceta. Curios din fire am constat totuşi că această sintagmă nu există în Biblie, ci este o interpretare a slujitorilor religioşi…

Din contra, în Biblie scrie:

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. (Matei 7:7)

Aşa că m-am pierdut câteva zile, dacă nu săptâmâni, în a cerceta cu amănuntul mai multe ipoteze ştiinţifice, şi nu numai, ale domeniului.

Cert este că nimic nu este cert. Şi cu cât te afunzi mai mult în studiu ajungi să constaţi că ştii din ce în ce mai puţin, şi ideea de bază este aceea a unor superstiţii insuficient motivate, documentate sau argumentate. Nici din partea susţinătorilor apocaliptici, nici a opozanţilor. Mai trist este că dacă insişti dai peste tot felul de idei catastrofice şi oameni la limita normalului psihic care susțin idei cu adevărat deplorabile. Aşa că am decis să mă opresc.

Lumea noastră, universul pe care-l cunoaştem se bazează pe un echilibru relativ la nivel cosmic. Acest echilibru poate fi disturbat în orice clipă fără ca noi să-l putem anticipa sau conştientiza. Iminenţa conștientă a unui sfârşit apocaliptic ar disturba orice activitate umană şi ar dezechilibra dezvoltarea social-economică sau a fiecărui individ în parte. De aceea, ori „eminențele cenușii” ne ascund adevărul, ori acesta nu există, ori într-adevăr 2012 este doar un bun instrument de marketing pentru industria cinematografică, scriitori sau media. Tind să cred că încasările le depășesc pe cele ale anului 2000.

Sugestiv pentru ceea ce se întâmplă:

Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. (Matei 24:11)

Câteva scenarii în schimb pot fi mai aproape de realitate, și se pot întâmpla în orice moment, sau niciodată, sau poate complet întâmplător în 2012:

1. O descărcare electromagnetică din Cosmos care poate distruge orice formă de comunicare sau dispozitiv electric de pe pământ… O astfel de descărcare nu o putem anticipa, nu știu dacă o putem contracara, iar singura problemă pe care mi-o pun este aceea a Internetului. Ce facem cu atâtea date stocate pe suporți electromagnetici? Avem la ora actuală o formă alternativă de stocarea a datelor digitale, în afară de imprimarea pe hârtie?

2. O schimbare a undelor cosmice în așa fel încât să ne afecteze activitatea bio-electrică a creerului, fapt care ne-ar schimba modul de viață, gândire și percepere a realității. Nu există în schimb nici un studiu științific, sau cel puțin nu ni se pun la dispoziție pentru că ar însemna recunoașterea testelor pe oameni.

Cel mai relevant articol care demitizează 2012 poate fi citit aici: http://www.fnet.ro/a-4-5-dimensiune/2012-descriere/ Sunt ceva greșeli în articol, și mai mult de atât nu știm cine este autorul, dar pare destul de liniștitor. Ideea de bază a articolului este că Viitorul nu poate fi prevăzut ci doar intuit.

Rămân la ideea că pentru a putea trece de orice scenariu, trebuie să învățăm să fim mai buni.  Să ne antrenăm undele cerebrale în adaptibilitate la schimbare. Iar acest lucru îl putem face doar prin a-i accepta pe cei din jur așa cum sunt (Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Matei 7:1), și de a încerca să gândim cât mai pozitiv cu putință.

Așadar: Să trăiți… pozitiv!

15 gânduri despre „2012 – The end … of my research

  1. Tibi: Tocmai astfel de chestii m-au determinat sa nu-mi mai pierd timpul cu cercetarea in domeniu. Universul se bazează pe fizică și chimie demonstrate matematic. Restul sunt SF-uri.
    Uite aici o demonstratie de tot rasul :)
    http://science.discovery.com/videos/ten-ways-shorts-remote-views.html
    Iti dai seama că dacă citește Ogică comentariul tău sigur începe să caute pe torente filmul și titrarea ca să învețe să ghicească numerele la loto :))

    Apreciază

  2. Valy, ca nu vrei sa mai pierzi timpul cu cercetarea in domeniu inteleg, si poate ca e bine, pentru ca a face o treaba buna in domeniu sa iti dedici poate 12 ore pe zi.
    Insa ca ceea ce e in afara matematicii, fizicii si chimiei in masura in care le cunoastem noi… hmmm…
    Microbii existau si ucideau oamenii si inainte de a exista microscopul care sa dovedeasca ca ei exista. Electricitatea exista si ea. Atractia gravitationala inca nu stie nimeni prea bine ce e, iar de fizica cuantica daca pomeneai acum 100 de ani erai exclus din lumea „stiintifica”.
    Ar trebui sa ai mintea deschis si pentru ceea ce nu intelegi, sau nimeni nu poate inca demonstra. Pentru ca nivelul de cunoasterii al omenirii e extrem de scazut. Nimeni nu a inteles inca decit in mica masura cum functioneaza si care sunt capacitatile creierului, nimeni nu stie ce se afla pe fundul oceanelor. Ce sa mai discutam de spatiul cosmic, de particule de materie si de tipuri de energie inca necunoscute.
    Restul nu sunt SF-uri, ci doar pagini la care inca nu am ajuns in efortul nostru de a invata abecedarul lumii.

    Apreciază

  3. Absolut de acord Tibi. Sunt multe lucruri pe care nu le-am descoperit inca, sau nu le vom descoperi prea curand pentru ca nu avem capacitatea de a le percepe. Dar in timpul prezent, viitorul nu s-a petrecut inca. Deci nu avem cum sa-l percepem. Filosofand mai departe… sa presupunem ca putem calatori in trecut. Deci putem influienta viitorul, adica prezentul in care traim, si de aici toate consecintele de rigoare. Dar mai mult de atat…ce-ar fi sa calatorim inainte de Big-Bang. A?! Sau de fapt si Big Bang-ul este doar o reprezentare a cunoasterii noastre.
    Si daca totusi dincolo de atmosfera noastra nu sunt decat pietre si praf cosmic, iar noi am fi doar o eroare in Univers?! :)
    Oare ce-ar fi daca ne-am da seama ca 4% cat folosim din creer este de fapt capacitatea sa maxima de procesare?…

    Anyway frumos exemplul cu microbii dar nu tine pentru a fundamenta acel remote viewing. Site-ul ala e comert cu vise… si nu agreez asa ceva.
    PS. Daca-ti ei DVD_urile si castigi la loto… stii numarul meu :) sau o sa-l poti afla ;) (Joke) ;)

    Apreciază

  4. Asa e, viitorul e in continua „miscare” fiind afectat de actiunile trecute si prezente. De aici si dificultatea de a-l prezice, si ratele de succes destul de modeste. Remote viewing exista, dar functioneaza (din cite am citit, ca eu n-am incercat) mai bine la chestii deja existente (de exemplu, au putut sa indice destul de clar unde erau tuneluri sapate de Coreea de Nord, sau depozite de munitii). Samanii din triburile amazoniene se ajuta de niste droguri pentru a ajunge in starea necesara, avind si un succes mai mare decit vesticii. Cred ca si in satul parintilor tai mai sunt ceva batrini care cauta apa cu 2 bete (mai nou cu 2 sarme), si reusesc sa „ghiceasca”. Asa-i?
    Ala din filmul tau e un mascarici, un fel de „dreapta urmasa a Mamei Omida” autohtona.

    Apreciază

  5. Acu ca sa fiu sincer n-am vazut nicodata pe viu cautatorii de apa… asa ca nu ma pot pronunta. Dar presupun ca reumatismul e un factor favorizant pentru meseria respectiva :)
    Tibi, sunt in masura sa spun ca am avut destul de multe experiente inexplicabile, si de asemenea mai cred in teoria ca noi suntem niste unde complexe care rezonam unii cu ceilalti, fapt dovedit bio-chimic de știință. De asemenea, am simțit pe pielea mea percepții biomagnetice (http://blog.121416.co.cc/plus/explicatii/interferenta-campurilor-electromagnetice-care-actioneaza-asupra-omului/)
    Dar dacă ai vedea documentarele alea stupide despre 2012 te-ai revolta pur și simplu de cât de naivi pot fi unii și cât de departe se merge cu manipularea în domeniu. …

    Apreciază

  6. Nuantez putin una din ideile aparute aici, intr-un fel de calitate de avocat al diavolului:
    Cred ca viitorul nu e batut in cuie. Mai cred ca, in anumite ocazii, putem descoperi unul din viitoarele posibile. O putem numi anticipare (atunci cand se bazeaza pe o analiza a prezentului) sau premonitie (cand pur si simplu, ghicim/stim ce va urma). Mai cred ca viitorul nu e batut in cuie; daca as avea premonitia ca actiunea mea de maine va declansa un razboi, voi sta cuminte acasa (da, e cu aluzie). Chiar daca as declansa razboului, cred ca o multime de actiuni pot sa nu duca la rezultatul premonitie (mai ales daca *stiu* de premonitie).
    Cat despre sfarsitul lumii, anul trecut tu, Valy, ne-ai citit nu-mai-stiu ce articol conform caruia o cadere a internetului in occident de vreo ora a generat nu-stiu-cate miliarde de dolari paguba. Stiu fizica din spatele discutiilor cu exploziile solare; varianta 1 mentionata de tine mi se pare foarte posibila, si cumva ironica (daca s-ar intampla) pentru toti cei care au cautat raspunsuri la sfarsitul lumii in razboaie, meteoriti si gauri negre.

    Apreciază

  7. Adi: Iar ne-ai lasat cu ochii in soare :) Arunci doua trei idei si ne lasi sa ne uzam neuronii in cautarea unei semnificatii… Hm! Sa fie un fel de mesaj crioptat la o noua metoda de a supravietui? :)

    Apreciază

  8. Stii ca teama mea cea mai mare este ca atunci cind comunic sub forma asta sa nu reusesc sa ma fac pe deplin inteles. Sau sa duc cititorul spre aceleasi ideii ce le am eu in cap. Ori, nu mai iese nimic daca se intimpla astfel. Prin urmare, pina sa ajung sa imi dezvolt propriile idei, prefer sa pun niste intrebari, din cele ce ma framinta.Am o singura certitudine: pot gresi! Restul sint dileme :)

    Apreciază

  9. Referitor la bioritm, si impactul electromagnetismului am observat in urma cu 2-3 saptamani ca aveam probleme de concentrare si dureri de cap, vreo 2-3 zile dupa care am auzit o stire despre activitatea solara ridicata, si cum poate provoca dureri de cap, mi s-a parut interesant, cum ca soarele iti poate influenta capacitatea de gandire.
    Tot timpul mi-a placut sa ma uit la documentare „conspirative” cand eram mai mic eram mai credul, acum ma amuz foarte mult, mai ales cand dau pauza si caut minunatiile care sunt prezentate, majoritatea sunt „junk”, mai sunt si unele bunicele. Ceea ce am observat e ca prinde foarte bine la public, (vezi succesul OTV).
    Sunt sigur ca nu se va intampla nimic in 2012 cum nu s-a int in 2000, in 2005 si alte date din astea fixe.
    Cred ca maiasii aveau o civilizatie interesanta, diferita de cea Europeana, dar nu cred ca detineau cunostinte atat de vaste despre univers, erau interpretarile lor, trebuie sa se tina seama ca ei inca practicau sacrificiul uman, in forme mult mai reduse decat Aztecii, iar asta era de ajuns ca sa fie catalogati „barbari salbatici” de catre Europeni.
    In general daca prezinti o minciuna cat mai grozava pari mai credul, si faci bani buni, parca Lenin spunea ceva despre asta.
    Cred ca as putea concepe si eu niste teorii chiar e o tema buna pentru Comert Electronic :)).

    Apreciază

    1. In afara de prima parte a filmuletului, unde ne sunt recomandate niste carti, „care merita citite” (putin marketing nu strica niciodata) , vine teoria batranelului din film, care spune ca al 13 baktun (sau ciclu in calendarul maias) se termina fix pe 12 decembrie 2012.
      Initial corelarea intre calendarul maias si sistemul european s-a facut prin intermediul calendarului Iulian, si sunt sigur ca daca sfarsitul celui de-al 13 baktun avea loc pe 28.11.2012 (cum este in calendarul vechi 12.12.2012) nu s-ar mai fi starnit toata aceasta nebunie.
      In al doilea rand, nu este prima oara cand se trece de la un baktun la altul, dupa cum se poate vedea aici ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mesoamerican_Long_Count_calendar#Correlations_between_Western_calendars_and_the_Long_Count ) s-a mai trecut de multe ori de la un ciclu la altul si nu imi amintesc despre nici un dezastr, dar privind datele din tabel poti gasi evenimente importante in jurul anilor respectivi.
      Apropo.. lumea a fost creata in anul 3114 inaintea erei noastre dupa calendarul maias) dar pe partea cealalta a lumii in irakul de azi, scrierea cuneiforma era folosita pentru a inventaria mancarea si bunurile. Iar noi toti stim azi ca viata pe pamant a aparut cu mult timp in urma. In perioada 5000 – 2000 iHr prin romania erau culturi interesante, cum ar fi Hamangia si Cucuteni, poate descoperim vreun calendar de-al lor si mai facem o teorie apocaliptica dupa 12.12.2012.
      Sa luam de exemplu sfarsitul celui de-al 6-lea baktun in anul 748 iHr, in perioada aceea in 753 se infiinteaza orasul Roma, exemplele pot continua, cert este ca daca se va produce o schimbare aceasta va fi in timp si nu fix la ora 11:11 pe data de 12.12.2012, cum spune individul din film.

      Apreciază

  10. Si tu ai dreptate :)
    Si aia au dreptate :)
    Intrucit totul se bazeaza pe niste teorii speculative, ele nu pot fi nici dovedite nici infirmate decit dupa termenul respectiv.
    Am vrut sa va arat filmul, pt ca are o alta abordare: Obama cel care vrea sa ne salveze :)

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑