Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 6)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

N-am mai trecut de mult pe aici, în speranţa că voi aduce vestea mare legată de SD. Avem în schimb veşti de pe alte teritorii. Enjoy!

Câteva cifre: Avem în total 654 studenţi înregistraţi în toate categoriile şi 444 competitori.

Pe competiţii situaţia se prezintă în felul următor:

image

 

Digital Media

La DM avem veşti de toate tipurile. Vestea bună este că avem 4 echipe în competiţie pentru subrunda 5:

 • Echipa Aripi cu filmuleţul Color of life… Nature http://bit.ly/f6kKVy  a acumulat până acum 25 de voturi.
 • Echipa Iulia’s Team cu filmuleţul Environment needs us http://bit.ly/gCYuur a acumulat 35 de voturi.
 • Echipa M.N.A. cu filmuleţul Team M.N.A. from Romania http://bit.ly/hd2bOR  a acumulat 84 de voturi şi
 • Echipa greendream cu filmuleţul Team greendream from Romania http://bit.ly/eZV8SZ a acumulat 441 voturi.

Vestea mai puţin bună este că stăm rău cu voturile. Singura speranţă o avem la echipa greendream ca se pare că s-au organizat destul de bine şi au reuşit să acumuleze destul de multe voturi. Mult mai important este să adăugăm fiecare dintre noi votul nostru pentru a ridica cota voturilor… momentan de mică faţă de alte filme: Average Rating: 4.23

Pentru calificarea în runda următoare media voturilor trebuie să fie în Top 20. Concurenţii de la alte echipe votează în ultima zi cu jumătatea de stea filmele concurente pentru a le scădea cota. Nu vă recomand să facem la fel… ci să contribuim cu 5 stele la filmuleţele noastre.

Votul pentru subrunda curentă se încheie pe 7 martie 2011.

Nu uitaţi: Fiecare vot trebuie confirmat prin e-mail!

Vestea excelentă este că s-a ma adăugat o subrundă la această secţiune: Subrunda 6, care începe pe 10 martie cu postarea filmuleţelor. Pe data de 18 martie începe votul care ţine până pe data de 8 aprilie 2011.

Poate măcar acum se sesizează cineva şi face o promovare masivă prin licee, sau facultăţi în căutarea oamenilor care pot dovedi/spune ceva prin artă. Limita minimă de vârstă: 16 ani!

Pentru mai multe detalii legate de Digital media puteţi vedea şi înregistrările de la întâlnirile Live cu studenţii şi judecătorii: February 8, 2011 sau February 9, 2011.

 

Software Design

Momentan vă pot oferi doar înregistrările de la sesiunea live cu studenţii şi căpitanii:  February 8, 2011 and  February 21, 2011.

În pagina http://imaginecup.com/competitions/software/local-software-design-finals putem vedea lista ţărilor care organizează competiţii locale. Putem să ne bucurăm că nu suntem singurii care nu avem încă un site dedicat acestei acţiuni.

De reţinut ca foarte important din acea pagină:

If your country/region IS hosting a local Software Design competition, you and your team need to compete in the local competition. This part is very important – you do not compete online through this website! Instead, visit your country/region’s website for details on how to compete locally. One Software Design team from each participating country/region will be selected to advance and compete in the Imagine Cup 2011Worldwide Finals in New York City, USA, July 8-13, 2011.

Succes echipelor participante şi mentorilor. Într-o zi ve-ţi primi informaţii şi despre finala locală.

 

IT Challenge

Aici suntem deja în Runda a doua, în care studenţii trebuie să realizeze o propunere de infrastructură pentru o companie care se ocupă cu colectarea de fonduri pentru ajutorarea cazurilor extreme. Compania are sediul în New York şi un sediu secundar în Singapore plus încă multe sedii secundare pe toate continentele.

Cerinţele proiectului sunt foarte faine, incluzând cerinţe de on-premise dar şi on-line. În proiect figurează şi cerinţe de acces de pe telefoane mobile la serviciile informaţionale.

Multiplul nostru finalist Cosmin Ilie a alocat câteva zeci de ore pentru a formaliza materialele de studiu pentru Runda a doua. Detalii aici: http://imaginecup.com/forums/topic517-lr–learning-resources–round-2.aspx

E multă ştiinţă acolo, dar experienţa noastra ne spune că se poate aborda şi chiar ajunge cu brio în Finala de la New York.

Momentan cunosc doar 10 studenţi români care luptă pentru singurul loc care-i duce în finală şi un student din Republica Modova, care participă în concurs ca ţară separată dar care organizatoric depinde de Microsoft România.

Avem o înregistrare şi din această secţiune: February 15, 2011 or February 16, 2011. S-au răspuns la destul de multe întrebări şi s-au clarificat multe.

 

Alte înregistrări de la secţiuni

Oricum dacă vă uitaţi la prezentări cele mai multe întrebări au fost la secţiunea IT Challenge.

 

Cam atât pentru moment! Nu uitaţi să votaţi pentru echipele româneşti la Digital Media, urmăriţi înregistrările şi participaţi!

 

Succes maxim!

Publicitate

11 gânduri despre „Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 6)

 1. Din pacate iar am o senzatie de deja-vu legata de Software Design, si nu este un deja-vu foarte placut. Pacat, pentru ca anul acesta lucrurile chiar incepusera bine si era mult entuziasm.

  Cat despre IT Challange, 10 + 1 in runda a doua este foarte bine, daca comparam cu alti ani. Partea mai putin buna este ca sunt mai multi ca oricand calificati in runda a doua. Important este ca fiecare sa isi trimita documentele pentru runda a II si apoi speram.. sa fie in primele 6. Un avantaj ar fi ca fiecare tara poate trimite doar un concurent iar aici important este sa fim in primele 6 tari, lucru realizabil zic eu. Finala in schimb o sa fie foarte dura dupa cum par lucrurile, dar sa ajungem acolo.

  Foarte pacat insa cu restul de competitii care au fost introduse acum si unde era loc pentru o finala. Chiar mare pacat pentru ca se putea ajunge destul de usor in finala. Windows Phone 7 , Orchard Challenge, Windows 7 Touch erau chiar niste competitii accesibile fiind la inceput si e pacat ca nu avem concurenti aici.

  Numai bine,
  Cosmin

  Apreciază

 2. @Cosmin: Nu depinde de noi…. sau ce depinde de noi încercăm să facem. Cred că responsabilitatea în promovarea studenţilor o au în primul rând profesorii. Nu-ţi promovezi produsul nu eşti competitiv, şi asta din păcate se va înţelege peste câteva generaţii… sau nu :)
  De asemenea, mai există şi preconcepţiile legate de MS… în multe instituţii şi la nivelul anumitor cadre didactice. În numele cercetării academice şi a ştiinţei înalte se uită că materia primă este mult mai pragmatică şi money-oriented. Din păcate mulţi studenţi nu mai vor să fie intelectuali. Vor un loc de muncă bine plătit după absolvire, de aceea anumite zone universitare trebuie reformate complet. Dar… mă abţin.

  Apreciază

 3. As avea o intrebare.

  Sunt inca in liceu, si as dori sa particip la Software Design, cum sa procedez sa ma inscriu?

  Sunt din Valcea

  Apreciază

 4. Salut Ionut,
  Daca ai 16 ani impliniti in iulie, atunci poti participa fara probleme.
  Pasul 1. Trebuie sa-ti formezi o echipa de maxim 4 oameni. Pot fi si 2 si 3, maxim 4.
  Pasul 2. Vorbiti cu un prof cu care va intelegeti voi cel mai bine si care credeti ca va poate ghida si-l rugati sa va fie mentor.
  Pasul 3. Concepeti o idee de aplicatie care sa salveze lumea :) sau cel putin sa o imbunatateasca… sau eu stiu ce alte idei adevarate va trec voua prin cap si o puneti pe hartie.
  Pasul 4. Mergeti pe http://imaginecup.com/ si va inregistrati cu totii (cei 4 membri si mentorul). Creati o echipa (Team) si va adaugati pe toti in echipa.
  Pasul 5. Saptamana viitoare speram sa fie gata site-ul dedicat pentru Software Design Romania. Cunosc niste date, dar nu le pot avansa din cauza ca nu sunt oficiale inca.
  Pasul 6. Va inscrieti cu ideea pentru Finala din Romania. Trimiteti ideea de proiect si asteptati sa fiti contactati.
  Pasul 7. Daca sunteti contactati mergeti la finala din Romania.
  Pasul 8. La finala se prezinta solutia in fata unui juriu… obiectiv.
  Pasul 9a). Daca luati locul I, mergeti la New York. De aici incepe o alta poveste.
  Pasul 9b). Daca nu luati locul I in Romania, trebuie sa stii ca cel mai important lucru pana la locul I este „experienta”!
  Pasul 10. Succes maxim! ;)

  Apreciază

  1. Va multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat pe care mi l-ati scris.
   O sa urmez pasi recomandati.

   Apreciază

 5. Am facut pana la pasul 5, deoarece http://www.imaginecup.ro ma redirectioneaza catre http://www.imaginecup.com

  Din cate m-am documentat, am observat ca 2 soft-uri se pot califica direct la internationala participand la un concurs online organizat de Microsoft pe http://www.imaginecup.com . Numai ca spuneau ca poti sa participi la concursul respectiva daca nu se organizeaza nici un concurs in tarile de provenienta(la noi, Romania).

  Intrebarea mea este: Pot sa particip si la concursul online de pe http://www.imaginecup.com?

  Apreciază

 6. @Ionut: Din pacate imaginecup.ro nu este inca lansat. Am vorbit saptamana trecuta cu un reprezentant al MS.Ro dar… din pacate promisiunea de a avea detalii legate de Software Design, a ramas doar la stadiul de promisiune. Eu m-am obisnuit… dar imi pare rau pentru voi si pentru competitie.
  Stai pe aproape… sunt sigur ca vor aparea pana la urma. Intre timp ar fi bine sa aveti deja pregatita aplicatia si prezentarea pentru inscriere… care probabil se va desfasura de la o saptamana la alta…

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: