Imagine Cup 2011– Finaliştii–#imaginecup


 

S-au anunţat finaliştii pentru ediţia 2011 a prestigioasei competiţii Imagine Cup. Avem 4 echipe în Finala de la New York şi speranţe pentru premii! Felicitări pentru implicare tuturor!

 

Software Design:
67 de echipe din 67 de tari. Romania este reprezentată de echipa Simplex de la UBB din Cluj-Napoca formată din: Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu, Cosmin Mihaiu, mentor Dan-Mircea Suciu.

Project Description: Medical Interactive Recovery Assistant (MIRA) is an application to enable people suffering from temporary handicap to recover interactively at a faster pace. Also enables doctors or specialized medical personnel to facilitate the recovery process for their patients.

Suntem în finala la Software Design cu echipe din 2007, Seul, Corea de sud, fără a accede în primele 12 echipe din finală decât în 2009, Cairo, Egipt când echipa din România a reuşit cea mai mare performanţă din istoricul participărilor româneşti: Locul I!

Simplex au experienţa competiţiei de anul trecut, şi asta poate fi un atu. De asemenea, se înscriu în trend şi în cerinţele globale ale competiţiei oferind o soluţie pe Kinect.

 

Embedded Development:
Finalişti din 15 tari
Romania este reprezentată de echipa Endeavour_Design de la Universitatea Politehnică, Gh Asachi din Iaşi, formată din Monica Claudia Dobrea, Iuliana Valcea.  Nu ştim cine este mentorul.

Project Description: An intelligent robotic system designed to automatically avoid obstacles and find its way back to its control signal when it loses contact with its human operator. 

În anii 2004-2007 România domina această secţiune, ocupând mai multe locuri I şi 2. În schimb cel mai recent premiu la această secţiune este Locul II în Corea de sud, ediţia 2007 Echipa AETHER (din Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi).

 

Digital Media:
Tări calificate: Brazil, India, Oman, Taiwan, Ukraine
Romania este reprezentată de echipa M.N.A. de la NW College London şi Universitatea Bucureşti, formată din: Ciprian Maxim, Razvan Diaconu.

Project Description: Asks the question: What if technology suddenly became available to those less fortunate? What if technology could offer the ones without food or shelter a new chance to a better life?

O adevărată surpriză. M-am stresat mult cu votingul şi cu încurajările… dar se pare că au reuşit singuri până la urmă. Ultima dată când o echipă din România a participat la această secţiune a fost în Brazilia, 2004, Echipa Midia care a câştigat Locul I la Short Film. Găsiţi aici un interviu cu unul din membrii echipei de atunci.

IT Challenge:
Ţări calificate: China, France, Germany, Poland, Singapore
Romania este reprezentată de Ionut Sinescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Project Description: This proposal establishes a technological infrastructure for a foundation to support its grant funding process, based on Microsoft technologies.

La IT Challenge nu am făcut pauză decât în 2010. Suntem printre ţările cele mai titrate în această secţiune. Să vedem lista premiilor:

  • 2005, Japonia, Locul 2 – Emanuel Pentescu
  • 2006, India, Locul 2 – Valy Greavu (dica eu :) )
  • 2007, Corea de Sud, Locul 3 – Cosmin Ilie
  • 2008, Franţa, Locul 2 – Cosmin Ilie
  • 2009, Egipt, Locul 1Cosmin Ilie

Ne punem şi anul acesta mari speranţe în Ionuţ Sinescu. E băiat muncitor… aşa că va putea!

Alte secţiuni:

Game Design – Windows/XBox (XNA) Finalist Teams:
Belgium, 2xBrazil, Czech Republic, Thailand

Game Design – Web (Silverlight) Finalist Teams:
Bulgaria, Philippines, Poland, Slovakia, United States

Game Design – Mobile (Zune/Phone) Finalist Teams:
2xFrance, Mexico, Russia, United States

Windows Phone 7:
Belgium, 2xKorea, Singapore, USA

Interoperability Challenge Finalist Teams:
Brazil, Greece, Poland

Orchard Challenge Winning Teams:
Denmark, Brazil, Serbia

Windows 7 Touch Challenge Winning Teams:
France, Indonesia, Japan

 

Referinţe:

Felicitări tuturor!

16 gânduri despre „Imagine Cup 2011– Finaliştii–#imaginecup

  1. Dap, prima oara cand zbor, sper sa nu imi fie rau, sa fiu in stare sa urc pe podium :)) Ma trec toate caldurile numai cat ma gandesc, sincer nu am crezut nici o clipa ca voi merge in finala, banuiam ca am facut un proiect bun, un loc in primii 10 dar nimic mai mult.

    Apreciază

  2. Deci ca sa urci pe Podium mai ai de trecut proba de foc: 24 de ore in care sa configurezi o retea cap coada cu toate serviciile.

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑