#ImagineCup 2012 – News (2)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

În numărul trecut vă anunțam cu tristețe despre dispariția sau transformarea unor competiții consacrate și istorie bogată atât la nivel internațional cât și pentru valoarea premiilor pe care le-a adus României: Embedded Development și Digital Media.

 

În acest număr anunțăm apariția unor noi competiții: Azure Challenge și Windows Phone Challenge.

 

Azure Challenge

Regulile competiției par destul de clare și sunt specificate aici. Este o competiție pe echipe și vestea faină este că mentorii vor însoți echipa în finala de la Sydney. Echipele pot fi formate din maxim 4 studenți + 1 Mentor. Mentorul nu trebuie obligatoriu să fie un cadru didactic ci poate fi în același timp un reprezentant al unui ONG sau chiar un angajat din mediul Privat.

    Date importante: Runda 1 constă în realizarea unui prototip și începe de astăzi 18 Nov până pe data de 13 martie 2012. Runda a doua are doar o lună pentru implementarea soluției și trimiterea acesteia spre jurizare.

    Din cunoștințele mele, Zoli e mare fan al cloudificării așa că nu ezitați să-l contactați pentru suport și îndrumare către resurse de learning și nu numai.

    Alte resurse pentru începători puteți găsi pe Școala de Cloud și în detaliu niște înregistrări video despre Azure: http://www.scoaladeeficienta.ro/articole/380/am-publicat-inregistrarea-cursului-scolii-de-cloud. Enjoy! Aveți de toate… determinarea depinde numai de fiecare. Poate premiile de 8, 4 și 3 mii de dolari vă pot motiva mai mult?

    Având în vedere că este o competiție la început, cine află primul și se apucă de învățat are cele mai multe șanse de a accede în finala!

    Succez și nu ezitați nici o clipă. Este un motiv în plus să învățați ceva, pentru că vă poate fi util și în profesia viitoare.

    Pagina oficială:

Windows Phone ChallengeWindows Phone

    Sponsorul principal al secțiunii este Nokia! Pe site-ul lor nu există nici o informație așa că doar în Imagine Cup putem vedea aceste noutăți.
    Detalii despre secțiune pe pagina sa (lincată mai sus :) ) sau aici.
    Pe scurt, este o competiție pe echipe (maxim 4 studenți) + 1 mentor. Mentorul are asigurată deplasarea și cazarea în Finala din Sydney.
    Atenție: Windows Phone Challenge nu este o competiție pentru jocuri! Pentru jocuri trebuie să vă înscrieți în secțiunea Game Design: Phone Competition.
    Încă ceva important: Trebuie să aveți mare grijă la copyright-ul a tot ceea ce folosiți în dezvoltarea aplicațiilor.

Date importante: Runda 1 constă în realizarea unui prototip și începe de astăzi 18 Nov până pe data de 13 martie 2012. Runda a doua are doar o lună pentru implementarea soluției și trimiterea acesteia spre jurizare.

Ce ar trebui să știți: Orice aplicație dezvoltată de voi și care este apreciată de juriu poate să vă aducă sume de bani majore pe viitor. Sunteți proprietarul codului și al aplicație. Modul în care o veți fructifica pe viitor depinde numai de voi. Modelul de business pentru aplicațiile pe mobile este să vinzi aplicația la prețuri mici dar la cât mai mulți oameni. Am ceva cunoscuți care lucrează în domeniu dar trebuie să-i caut. Dacă se autosesizează îi rog să-și dea cu comentariul pe aici și poate formăm o echipă competitivă și în această secțiune. Menționez că mentori pot fi cadre didactice, reprezentanți ai ONG-urilor sau angajați sau proprietari ai firmelor private. Găsiți studenții, scoateți-i din letargie și puneți-i să facă bani!

Un fel de resurse despre Windows Phone în România puteți găsi și pe aici.

 

Alte secțiuni

La Software Design nimic nou sub soarele românesc. Doar un interviu cu super-căpitanul de la SD, Rob Miles. O altă noutate este aceea că în SD utilizarea dispozitivelor mobile are caracter opțional. Sunt două secțiuni deja dedicate pentru telefoane.

La Game Design avem doar niște informații legate de programul orar al căpitanului Andrew Parsons, care se ”pune la dispoziția” studenților pentru întrebări și discuții, clarificări după un anumit orar bine stabilit. De asemenea puteți vizualiza un scurt interviu cu Andrew Parsons.

La IT Challenge am avut Quiz 2 cu o participare destul de bună din partea României. Nu mai fac statistici pentru că nu prea stârnesc interes. Următorul Quiz la IT Challenge este pe data de 1 Decembrie 2011. Dacă tot stați acasă nu ratați această sesiune.

Resurse pentru IT Challenge avem colecția de link-uri utile oferite de Cosmin Ilie dar și http://www.microsoftvirtualacademy.com/Home.aspx . Avem și un interviu cu Rand Morimoto căpitanul de la IT Challenge. Momentan eu sunt out-off competition, dar mă găsiți pe forumuri și pe pagina de Facebook a IT Challenge.

 

Poate vă mai interesează și: http://paper.li/f-1319192195 un jurnal on-line în care se adună zilnic referințe despre Imagine Cup, și de asemenea, dacă doriți să revedeți transcriptul de la sesiunea de deschidere a Finalei Imagine Cup 2011.

Drum bun către Australia!

6 gânduri despre „#ImagineCup 2012 – News (2)

  1. 1. Statisticile despre sunt cele mai urmarite, de ce sa nu le mai faceti, ele sunt cele care ne tin in priza. Altfel, multi ne putem multumi doar cu faptul ca suntem in runda 2.
    2. Detin cont de Windows Azure. Daca sunt interesati de Azure Challenge mai pot crea conturi de management pe subscriptia mea. Sunt pe locul 15 in Rank-ul pe tara la MVA, deci daca cineva vine cu o idee, ma pot baga si la proiect :).

    Apreciază

  2. Multumim Ionut. Speram sa fie doritori pe cele doua sectiuni. Voi reveni cu statisticile… mai incolo :)

    Apreciază

  3. Claudiu, multumim pentru implicare. Sper ca oferta ta sa nu ramana in van. Ne tii la curent please.

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑