Subiect Proba practică Rețele Locale de Calculatoare


Model de subiect, proba practică la disciplina Reţele Locale de Calculatoare, Informatică Economică, Anul 3.

Se poate susţine în Windows sau orice variantă de Linux, Suse, Unix. Studenţilor li se pun la dispoziţie maşini virtuale cu Windows. Pentru cei care doresc să susţină în Linux, Suse sau Unix trebuie să vină cu maşinile virtuale neconfigurate de acasă.

Studenții pot alege între această variantă și varianta cu teste grile.

 

Nota 1

Oficiu

Verificare: Prezența în sală

Nota 2

Crearea contextului de rețea. Stabilirea numelui serverelor și a configurației TCP IP inițiale conform configurației din schema următoare:

xp-sta-01, IP: 172.17.13.11, SM: 255.255.255.224

Win3k-srv-01, IP: 172.17.13.1, SM: 255.255.255.224

Win3k-srv-02, IP: 172.17.13.2, SM: 255.255.255.224

Verificare: se va da ping de la client către cele două servere și de la servere către client. Clientul NU trebuie să răspundă la ping.

Nota 3

Instalarea serviciu director pe server Win3K-srv-01. Numele de domeniu trebuie să fie iasi.abc.ro si trebuie să fie domeniu independent.

Verificare: Se deschide utilitarul de administrare

Nota 4

Instalarea serviciu director pe Win3K-srv-02 ca și controler de domeniu secundar pentru domeniul iasi.abc.ro. Trebuie instalat și serviciul de DNS-ul pe al doilea server.

Verificare: Se deschide utilitarul de administrare.

Nota 5

Crearea unui unități organizaționale cu numele AbcOrgUsr și în interiorul acesteia un cont de utilizator cu numele Maria Logout. Contul de utilizator trebuie să aibă menționate detalii legate de adresă, funcție, departament, adresa de e-mail și număr de telefon de contact.

Verificare: Verificare în serviciul director.

Nota 6

Adăugarea stației cl-winxp-01 în domeniul iasi.abc.ro. Și mutarea acesteia în unitatea organizațională AbcOrgComp.

Verificare: Se realizează conectarea cu utilizatorul Maria.logout pe stația client.

Nota 7

Crearea unei politici de securitate pentru utilizatorii din AbcOrgUsr cu numele polAbcOrgUsr care să stabilească următoarele restricții pentru utilizator:

– Utilizatorii nu trebuie să poată accesa discul C: din My Computer sau Windows Explorer

– Utilizatorii să nu poată rula aplicația WordPad

– Utilizatorii să aibă ca Home page în Internet Explorer adresa: http://intranet.iasi.abc.ro

Verificare: Se realizează conectarea pe client cu un utilizator din AbcOrgUsr. Se deschide My Computer, WordPad și Internet Explorer.

Nota 8

În DNS creați două noi alias-uri pentru Win3K-srv-02 cu numele intranet și www. Aceleași alias-uri vor fi create și pentru Win3K-srv-01.

Verificare: Se va da ping cu parametrul –t de pe stația client către numele de alias și se vor întrerupe pe rând comunicația celor două servere.

Nota 9

Instalați un server de Web pe Win3K-srv-02 și creați două site-uri cu numele intranet și www. Site-ul de intranet nu trebuie să suporte acces anonim.

Verificare: Se vor apela cele două site-uri de pe stația client.

Nota 10 – Subiect la alegere

S1. Creați un nou utilizator în AbcOrgUsr. Creați o nouă partiție (S: cu eticheta Students) pe Win3K-srv-01 și creați un director cu numele de logon al utilizatorului nou creat. Partajați directorul în rețea cu numele de logon al utilizatorului și configurați permisiunile pentru a avea numai utilizatorul și grupul Domain Admins drepturi depline în directorul partajat. Utilizatorul trebuie să se conecteze automat la logon pe directorul partajat în rețea.

Stabiliți pe discul U o cotă de utilizare de 10 MB pentru toți utilizatorii.

Verificare: Se realizează conectarea pe stația client cu utilizatorul nou creat și se verifică dacă apare discul mapat de pe server. Se verifică dacă dimensiunea discului partajat este de 10Mb.

S2. Asignați utilizatorului Maria.logout un script de logon cu numele logon.bat care să genereze într-un share pe server un fișier CSV care să conțină numele stației de pe care s-a conectat, data și ora.

Verificare: Se realizează conectarea cu utilizatorul Maria.logout și se verifică pe server înregistrarea în fișierul CSV.

Observatii generale:

1. Studenții au voie la examen cu cărți, sau foi fotocopiate din cărți sau documentații de specialitate. Au voie să folosească Help-ul din Windows dar NU au voie să folosească notițe personale, pagini Web, dispozitive de stocare externă sau telefoane mobile în timpul examenului.

2. Subiectele se execută obligatoriu în ordinea notelor.

3. Timp de lucru: 60 minute de la logarea pe staţia reală.

Succes!

15 gânduri despre „Subiect Proba practică Rețele Locale de Calculatoare

  1. Nu? :) De ce sa cumpere studentii subiectele de numere de prin veceuri? Mai bine le dau eu gratis :))

    Apreciază

  2. Tin minte exercitiul cu Maria.Logout ati pus acelasi model sa ne pregatim pentru testul de anul trecut.
    M-am gandit ca nu imi strica un script de login si l-am pastrat pe laptop, am vreo 700 de inregistrari.

    Apreciază

  3. Ionut, se poate face, dar clientii trebuie sa fie de Windows. Serverele pot fi de orice cred ei ca pot face cerintele de acolo.
    Pe mine ma intereseaza sa mearga verificarea si Serverul sa nu fie configurat cand vin cu el la examen.

    Apreciază

  4. „Studenții pot alege între această variantă și varianta cu teste grile.”

    Sa nu uitam de acest aspect :)

    Apreciază

  5. Vor fi aceleasi intrebari (stiu ca ar fi prea de tot:D) doar ca vor avea datele schimbate sau este doar un model..asa cum zice ?

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑