#ImagineCup 2012 – News (6)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

S-au întâmplat destul de multe de la ultimul număr al acestui mini-buletin. Cea mai importantă știre este că s-au încheiat înscrierile pentru toate secțiunile, și majoritatea secțiunilor sunt în Runda a doua, care este și ea aproape pe sfârșite. Revenim cu date pe fiecare secțiune.

Cea mai așteptată știre, se lasă încă așteptată… dar suntem pe drumul cel bun. S-a lansat ne-oficial site-ul http://imaginecup.ro, un proiect mai vechi al echipei Microsoft România, care în sfârșit își arată primele ”raze”. Conținutul este încă nemodificat de câteva zile, dar vor apărea și acestea în curând.

image

O chestiune interesantă:  În site-ul imaginecup.ro secțiunea ic romania, este specificată o informație despre proiectele din restartedu.ro. Esența ideii este că restartedu.ro este un furnizor de idei pentru Imagine Cup dar în același timp și o colaborare win-win, pentru că vorbim pentru prima dată de sume în bani pentru finaliștii români. 5000 USD pentru a pune în practică o idee este un început timid, dar bun pentru studenții noștri.

Totuși, după ediția anterioară a Restart România, am devenit extrem de sceptic despre modul în care sunt jurizate proiectele în cadrul acestui proiect Restart. Aceste proiecte nu vor intra în competiție directă cu celelalte proiecte propuse din țară, dar detalii tehnice nu avem încă. Sper doar ca juriul de la restartedu.ro nu va avea ultimul cuvânt de spus. Ca să fiu mai specific dar criptic despre jurizarea la Software Design: – 2009, Locul I; – 2010, finaliști și atât; – 2011, Top 6 mondial. Unii oameni știu ce e aia responsabilitate și implicare. Alții doar se pițiponesc cu ea!

 

Detalii pe secțiuni 

Software Design

Pe ImagineCup.com aflăm că s-au încheiat înscrierile și trecem în faza a doua. De asemenea, știm sigur că se va organiza Imagine Cup Finala locală în România.

S-au depus 13 proiecte on-line din care vor fi selectate cele care se vor califica în finală. Plus ideile din restartedu.ro cred… dar nu sunt sigur. Când voi avea un update voi reveni pe această temă.

Diagrama trimiterilor de proiecte este deosebit de interesantă:

  • Lucian Blaga University of Sibiu    – 4
  • Universitatea Tehnica Cluj Napoca   -  3
  • Technical University "Gheorghe Asachi" of Iasi    – 2
  • Faculty of Computer Science, "Al. I. Cuza" University, Iasi  -  1
  • University of Oradea   -  1
  • Universitatea Politehnica Timisoara   – 1
  • Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad   – 1

Se pare că Ardealul e fruntea… și de data aceasta. Asta și datorită impactului mediatic pe care l-a avut echipa Simplex anul trecut.

 

Game Design

La Xbox/Windows Competition avem calificate în runda a doua 10 echipe din 347 calificate din toate țările. Top 3 țări după echipele calificate: India, Statele Unite și Polonia. La Phone avem două echipe calificate din 313.

Nu am detalii despre echipele calificate în runda a treia, de fapt nu știu cât de corecte sunt. Din echipele enumerate mai sus 4 la Xbox si 2 la Phone au trimis proiecte în Runda a doua și se pare că nu s-a calificat nici una în Runda a treia. Dacă această informație nu este corectă aștept corecturi.

3 Aprilie 2012 – începe Runda a treia în care participanții trebuie să trimită detaliile despre proiect până la jocul final.

3 Mai 2012 – Se încheie runda a treia, urmând deliberările juriului și stabilirea celor 6 echipe finaliste.

 

IT Challenge

Avem 111 studenți calificați în Runda a doua. Momentan nici unul nu a trimis proiect.

27 Martie 2012 – Mai sunt 6 zile până la finalizarea Rundei a doua, după care începe procesul de corectare. Va fi interesant. Oficial nu-s trecut pe site-ul ImagineCup ca și evaluator pentru această rundă.

 

Kinect Fun Labs Challenge

 

27 Martie 2012 – Începe Runda a doua în care trebuie trimis project plan-ul de implementare, un demo precum și executabilul pentru aplicația propusă.

Oficial avem o singură echipă care a trimis proiect pentru Runda 1 dar nu știu dacă s-au calificat pentru runda a doua.

 

Windows Metro Style App Challenge

Avem 8 echipe calificate în Runda a doua, cu scoruri foarte bune.

3 mai 2012 – Data limită până la care se pot trimite proiectele în Runda a doua.

 

Windows Azure Challenge

S-a încheiat Runda 1 de câteva zile bune. Avem 4 echipe care au trimis proiecte: Cluj, Sibiu (2 echipe), Iasi. Am înțeles că pe 2 aprilie se comunică rezultatele cu echipele calificate în Runda a doua.

3 Aprilie 2012 – Începe runda a doua.

 

Windows Phone Challenge (SPONSORED BY NOKIA)

Avem 4 echipe care au trimis proiecte pentru Runda a doua.

3 Aprilie 2012 – Începe runda a doua.

 

Cam atât pentru astăzi. Sper să vă fie utile informațiile.

 

Succes tuturor și drum bun către Australia!

PS. Astăzi este ziua ADE-ului de la Microsoft România, Alexandru Bogdan, ocazie cu care î-i urăm La Mulți Ani și cât mai multe realizări… și echipe în Finala Imagine Cup 2012.

5 gânduri despre „#ImagineCup 2012 – News (6)

  1. As aprecia dacă:
    1. Ați vedea data publicării articolului, dată la care aceea era situația
    2. Dacă ați citi cu atenție articolul și ați vedea că pe alocuri am spus că nu știu … încă sau aș aprecia dacă aș fi corectat… sau mai scrie: Dacă această informație nu este corectă aștept corecturi. NU apostrofat.
    3. V-ați folosi numele real așa cum fac și eu.

    Succes!

    Apreciază

  2. Si Da: conform statisticilor de astăzi au ajuns în Runda a treia, runda calificării pentru Finală la Game design Xbox doua echipe (Suceava si Sibiu) si la Phone o echipa din Cluj. Atât s-a anunțat până astăzi. Mai multe pe 2 aprilie. Până atunci rămânem la zvonuri!
    Demotivarea echipelor nu a fost niciodată în atribuțiile mele… poate doar a mentorilor care se simt demotivați de concurență?!

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑