#ImagineCup 2012 – News (7) – Finaliștii


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

Așteptarea lungă s-a încheiat astăzi în jurul orelor 10:00 AM.

Rezultatele oficiale pentru calificații în Finala de la Sydney sunt aici. România e în top cu finaliști la 4 categorii din 7 și o dispoziție geografică de invidiat: Timișoara (Software Design), Iași (Game Design: Phone), Cluj (Windows Azure Challenge), București (IT Challenge).

Câteva detalii despre fiecare:

Software Design este reprezentată de echipa IQube din Timișoara care a câștigat Finala națională de la București, cu o soluție hardware care poate schimba modul în care se realizează educația primară în țară și nu numai. 

Echipa de la Universitatea Politehnica Timișoara merge în finală cu gândul de a câștiga Marele Premiu. Depinde doar de ei. Soluția este faină și spectaculoasă. Pronosticul meu este că vor ajunge în Top 6 fără probleme. Mentorul Andrei Stancovici a mai participat, in calitate de concurent, la Finala din 2009 în Egipt la secțiunea Embedded Development.

Game Design: Phone este reprezentată de echipa AVe de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Mentor este domnul Sabin Buraga, cel care a condus echipa care a câștigat locul I la Software Design in Egipt, ediția 2009. AVe merge la Sydney pentru a concura și a ataca un loc pe Podium! Succes maxim!

Windows Azure Challenge este reprezentată de echipa Complex din Cluj-Napoca, reprezentând Universitatea Babes-Bolyai și Universitatea Tehnică. Echipa este reprezentată de cei care au ocupat poziția secundă… la (in)diferență minoră de puncte față de echipa IQube. Mentor este doamna Simona Motogna cea care a condus ani de-a rândul echipe din Cluj la finalele Imagine Cup naționale, regionale și Internaționale (Corea de Sud 2007).

Echipa Complex merge la Sydney pentru a ocupa una din cele 3 poziții ale clasamentului și a se întoarce cu cel puțin 3000 de dolari de acolo.

Ne permitem deja să-i felicităm și să ne înclinăm cu respect în fața perseverenței și implicării mentorului!

IT Challenge este reprezentată de Alexandru Țiclea de la Universitatea Româno-Americană din București. Alex merge la Sydney pentru a-și ridica premiul, având asigurat cel puțin locul 3 și frumoasa sumă de 3000 dolari. Pe puțin :) Alex a trecut printr-o finala magnifică desfășurată on-line pe durata a 24 de ore fără orele de pregătire anterioare și cele de evaluare de la final.

Îi urăm felicitări pentru această realizare deosebită și așteptăm cu interes să vedem ce loc va ocupa în final. ;)

Cam atât… emoțiile sunt copleșitoare. Bucuria la fel… tristețea celor care nu au ajuns acolo… suficient de amară… dar competiția este dură. Vorbim de world-wide și de best of the bests. Faptul că ai reușit să ajungi în etapele finale, concurând cu zeci de mii de studenți din întreaga lume denotă pe lângă temeinice cunoștințe tehnice, o ambiție de fier pentru a merge înainte, speranțe implicare și multe ore de nesomn.

Un top, destul de interesant, în funcție de numărul de echipe Finaliste ( >=3)

Tara Numar echipe in finala
Brazil 5
France 4
Romania 4
Japan 3
Ukraine 3
Egypt 3
Korea 3

 

Succes la Sydney tuturor și aștept vești de la voi!

Publicitate

6 gânduri despre „#ImagineCup 2012 – News (7) – Finaliștii

 1. „Un tot destul de interesant”
  „pentru ași ridica premiul”
  „merge în finală cu gândul de a câștiga finala”
  văleu…

  Apreciază

 2. Mulțumesc pentru observații Liviu. Am corectat… Știu că mai sunt și ceva probleme cu virgulele… Asta e când facem totul în viteză cu centrare pe conținut și fără review :)
  O zi faină!

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: