Imagine Cup 2009 – România câștigă Software Design și IT Challenge


Da, după cum ați aflat deja România este marea câștigătoare a Imagine Cup 2009, Cairo, Egipt.

Este aproape incredibil! Poți câștiga toate secțiunile de la Imagine Cup dar dacă ai câștigat Software Design ai câștigat totul. Este asemănător marelui atu, pentru că această competiție este considerată Regina tuturor competițiilor.

Pe lângă rezultatul obținut de băieții de la Cuza din Iași la Software Design, rezultatul lui Cosmin la IT pălește oarecum în mărinimie chiar dacă este cea mai bună reușită românească în domeniul IT-ului mondial.

Cosmin continuă o tradiție ceea ce este deosebit de important pe termen lung dar euforia locului I la Software Design este mult mai importată în momentele actuale.

Lăsăm deoparte bucuriile de moment și lăsăm viitorului numele momentului în IT-ul românesc. Știu că folosesc cuvinte mari, dar ele nu pot fi considerate patetice sau deliberate. Eletrebuie luate așa cum sunt.Acești copii au confirmat! Școala românească de IT a aratătat că nu a murit și că poate da valori. Totul este să le vedem! Totul este să le apreciem! Totul este să le recunoaștem valoarea! Cine are puterea sa facă asta?! Eu da!

Iată delegația României în Egipt.

 

14 oameni! Fiecare cu rolul său de Oscar sau de Zmeura de aur,și numă refer aici la candidați sau la mentori.

Ceremonia de premiere a fost organizată pe platoul Giza alături de cele 3 piramide. Peisajul a fost SUPERB!

 

Scena de premiere a fost proiectată ca orice fotografie să cuprindă cele 3 piramide. Au fost comandate special proiectoare care să pună în lumină cele3 piramide, iar scena organizată în deșert a costat aproape 100k USD sponsorizați de First Lady Mrs. Suzanne Mubarak .

 

 

Câștigătorii de la Software Design în fața camerelor de filmare.

 

Cosmin câștigătorul IT Challenge 2009 alături de reprezentanta Microsoft a Arabiei Saudite

Vineri ora 12:00 la Universitatea Cuza din Iași va fi organizată o conferință de presă în care sunt invitați toți cei interesați de promovarea imaginii României în lume. Am fost ambasadorii calității educaționale și a faptului că suntem pe val. Putem demonstra că putem mai mult?

Anul următor, Imagine Cup va fi organizată în Polonia, la finală fiind prezent și premierul Poloniei. M-am simțit umil sub forța cuvintelor adresate de acesta în conjunctura faptului că noi nu vom putea organiza vreodată un astfel de eveniment mondial.

Felicitări câștigătorilor și tuturor celor implicați în asta.

[Update 10/09/2007] – Added Video Content

1. Scena de premiere din mijlocul deșertului:

2. Ceremonia de premiere IT Challenge

3. Ceremonia de premiere Software Design

[/update]

 

Cu respect deosebit… din Cairo, Valy Greavu:

PS. Cei mai mulți ADE care îl cunosc pe Todi au spus că victoria de la SD îi este dedicată lui. L-am sunat la telefon (nu știu dacă are și frigider la care să fie sunat) ca să-i dau marea veste și parcă îi venea să plângă: Brazilia 2004, Japonia 2005, India 2006, Corea 2007, Franta 2008… niciodată nu a fost să fie. Am făcut-o acum! … și-i dedic și eu această victorie pentru anii de muncă depuși în promovarea competiție și în descoperirea și încurajarea studenților pasionați de tehnilogii Microsoft din România! Mulțumim Todi!

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: