Stupiditate sau nepăsare?


Astăzi brausam pă net. Întâmplător… absolut întâmplător pe un sait de știri o reclamă luminoasă la o universitate privatizată. Cea mai tare, studenții cei mai tari, etc. chestii de marketing.

Având în vedere că mi-i îndoită săgeata de la maus am nimerit total întâmplător pe reclama respectivă, și am rămas chiar surprins, pentru o fracțiune de secundă, de faptul că mi s-a deschis saitul universității.

Am citit dintr-o privire bla-bla-blaurile după care jos… jos de tot, mi-a sărit în ochi un link cu LIVE@EDU – @student.rau.ro. Student rău?! :) Vrei să fii un student rău? Go there!

Live@Edu! Ehh! Mă chinui să-l implementez și eu de ceva timp… dar mai am nevoie de o înregistrare de tip MX și de o mică aprobare. Nu asta-i problema…. Foarte fain zic, bravo lor.

Ros insistent de invidie românească tipică, mă uit mai cu atenție puțin pe acolo și găsesc: lista adrese email "@student.rau.ro". Wow! 896 de pagini PDF de adrese de mail valide! Asta poate fi un business bun :)

Așa cum îi stă bine unui cetățean tenace, născut pe plaiurile unui județ abuziv desființat, m-am apucat să le citesc pe toate. Unele lungi cât un rând dar merge…. Când colo de la pagina 477 nu mai scrie nimic! Nimic! Nimic! Am zis totuși să copii adresele într-un Excel ca să scriptez un mesaj de imeil comercial poate vând și eu ceva. Oooo e protejat la copiere! Nice, nu? :) Dar adresele sunt acolo și foarte ușor de luat! Nu trebuie să vă chinuiți să aflați parola fiecărui cont. Ta-dam! Ea este CNP-ul fiecărui individ.  Mai țineți minte baza aia de date cu CNP-urile, pe care s-a tot făcut tam-tam pe Net? Da așa este, majoritatea studenților sunt din București :) Adică dacă vreau să-i scriu un mail lu o doamnă din numele unui domn, coleg al ei, este foarte posibil, nu?

Rău don’le, rău… și total neprofesionist.

 

Revenind la lucruri serioase. Adresa de e-mail a fiecărui individ poate fi aflată foarte ușor din diverse locuri. Dar ca să le pui pe toate la un loc într-un fișier PDF asta este stupiditate curată. Raiul spamerilor!

Acest articol este un pamflet deci poate fi tratat ca atare. Sau nu!

Publicitate

4 gânduri despre „Stupiditate sau nepăsare?

 1. eeee….. asta cu criptarea pdf e pentru studentii lor :)), presupun ca nu asta e problema pentru un export in excel. Si asta cu adresele la gramada ma omoara, am si eu cunostinte care imi trimit mesaje redirectionate si am cate 200-300 de adrese mail de la diferiti indivizi(e) de prin banci, institutii publice, care se plistisesc la munca. Data viitoare cand primesc am zis ca le trimit ceva de genul(ambalat):

  set wshShell=wscript.createobject(„WScript.shell”)
  do
  wscript.sleep 100
  wshshell.sendkeys „~(enter)”
  loop

  Apreciază

 2. Articolul curent este un feedback pentru componenta de administrare a unei implementari de Live@Edu si nu-si propune sa creeze brese suplimentare de securitate in sistemul oricarei institutii. Trebuie sa tragem permanent un semnal de alarma legat de astfel de administrari si management al programelor si aplicatiilor, care nu-si au loc in cadrul societatii informationale actuale. Cu atat mai grave sunt cand astfel de scapari apar de la institutii care se doresc cu ștaif.
  Ultimul comentariu l-am eliminat eu pentru ca el putea aduce persistenta si probleme beneficiarilor de drept a-i sistemului, care nu sunt vinovati de publicarea adreselor lor in public. Oricum blog-ul meu nu este atat de citit, pentru a-si fi dat seama ca ar trebui sa elimine lista de acolo. Le voi scrie un mail pe aceasta tema pentru a fi deontologic.

  Apreciază

 3. ”Așa cum îi stă bine unui cetățean tenace, născut pe plaiurile unui județ abuziv desființat” – fraza asta e mortală :)) Cu permisiunea Dvs., am să o transmit cuiva cunoscut născut chiar lângă Fălciu :)

  Apreciază

 4. :) Anndy cateodata ma surprind pe mine insami :) Da poti sa o folosesti… cu citat bineinteles :)

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: