Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 2)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

 

IT Challenge

Pe 19 noiembrie a avut loc Quiz 4 din Runda 1. Rezultatele noastre au fost destul de bune, obținând locul 3 la numărul de participanți (după India și China) și pe locul 3 la numărul de calificați (după Polonia și India). Media scorurilor nu este una tocmai mare, dar avem potențial.

Statistica detaliată pentru Quiz 4 aici: http://bit.ly/9Z6L6n

Avem și un top intermediar pe baza punctajelor pozițiile studenților fiind între 7 și 9 în Topul general intermediar (Leader Board)

Topul românilor cu peste 20 de puncte:

UserName

Data obținerii

Scor

Quiz

Universitate

eljiudia

02-Nov-2010

22/30

2

Romanian American University Bucharest

ionut.sinescu

02-Nov-2010

21/30

1

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi

cezar.romaniuc

19-Oct-2010

21/30

2

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi

TaviC

22-Sep-2010

21/30

1

Technical University Of Cluj Napoca

dragos@madarasan.com

02-Nov-2010

20/30

3

Technical University Of Cluj-Napoca

Parvana Silviu

19-Oct-2010

20/30

2

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi

Alina Cristina

19-Oct-2010

20/30

2

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi

Următorul Quiz va avea loc pe 3 Decembrie, începând cu ora 2 AM până a doua zi la ora 2 AM.

Resurse pentru pregătirea pentru IT Challenge: http://imaginecup.com/competitions/it-challenge/it-challenge-resources

Aici puteți găsi un interviu cu Rand Morimoto, căpitanul de la IT Challenge.

 

Digital Media

Pe 7 noiembrie a început sub-runda 2 pentru Runda 1 la Digital Media. Fetele noastre din Constanța (echipa On the road) au intrat din nou în competiție cu filmulețul:  42.195.

După cum spuneam în buletinul trecut, sloganul Digital Media este: Go big, go viral and win. Au început pe diferite canale de comunicație să se transmită din ce în ce mai multe rugăminți de a vota echipa României. Până la data publicării acestui articol s-au adunat 121 de voturi, insuficiente pentru a asigura calificarea echipei în Runda a doua. În sub-runda 1 calificările s-au realizat de la 500 de voturi în sus.

Vă rugăm așadar să votați dacă nu ați facut-o încă. Pentru a putea să votați trebuie să specificați o adresă de e-mail validă și să confirmați votul prin legătura din e-mail. Mulți dinre cei care au votat au spus că e-mailul poate ajunge în Spam sau Junk. Verificați vă rog și acele directoare pentru confirmarea votului. Sesiunea de votare este deschisă până pe data de 30 noiembrie.

Haideți să încercăm să dovedim că putem să ne unim forțele pentru a da un vot de încredere unei echipe care muncește pentru un țel. Mulțumim mult pentru implicare!

Dacă doriți să participați și voi la sub-rundele următoare, trebuie să știți că următoarea etapă începe pe data de 1 decembrie. La această competiție pot participa și elevii de liceu care au 16 ani împliniți. Încurajați-i să-și măsoare forța imaginației cu studenți și elevi din întreaga lume. Este o ocazie de a se promova și de a-și îmbunătăți portofoliul educațional.

Nu trebuie să participați în toate sub-rundele pentru a vă califica în Runda a doua. Dar cu cât vă înscrieți mai din timp în competiție cu atât aveți mai multe șanse de a vă califica.

Resurse și informații pentru cei care doresc să participe în sub-rundele următoare găsiți la adresa: http://imaginecup.com/competitions/Digital%20Media/digital-media-resources

Aici puteți găsi un interviu cu căpitanul de la Digital Media.

 

Alte secțiuni

Nu avem alte informații oficiale despre alte secțiuni.

Aș putea în schimb să vă direcționez pe pagina de reguli ale Software Design pentru mai multe detalii: http://imaginecup.com/competitions/software/software-design-rules privind această secțiune.

Dacă mă uit la lista mentorilor înregistrați cred că nu avem prea multe de spus încă în alte secțiuni. Lista instituțiilor care au mentori înregistrați:

  • Gheorghe Magheru Technical College of Tg-Jiu
  • Colegiul National Ferdiand I
  • Colegiul National Aurel Vlaicu

Sper să nu fi sărit ceva.

Este foarte important pentru o echipă să aibă un mentor înregistrat, pentru că acesta întregește imaginea de echipă în viziunea Imagine Cup.

 

Republica Moldova

Se pare că din Republica Moldova avem doar 4 studenți înregistrați, dintre care 2 sunt de la universități din România. Din păcate din câte știu la Chișinău nu există o filială Microsoft care să se ocupe de relația cu Universitățile, și în context nu există promovare pe domeniul competițiilor studențești. Ieri am fost la Chișinău, printre alte și pentru a avea o discuție cu cineva din ASEM. Trebuie să mai avem o astfel de întrevedere într-un cerc mai larg, și sunt șanse ca studenții moldoveni să se implice mai mult în secțiunile Imagine Cup.

De asemenea, trebuie menționat că am avut o discuție cu staff-ul Imagine Cup și ni s-a transmis că un student dintr-o țară care studiază la o universitate din altă țară, poate concura pentru țara lui natală, asta dacă și reprezentanții universității sunt de acord. Asta înseamnă că studenții moldoveni pot concura pentru Moldova, în sensul sporirii șanselor de a avea mai mulți reprezentanți în finala de la New York. De asemenea, în echipele mixte, se poate alege țara oricărui membru al echipei.

 

Filmul de promovare al competiției: http://www.microsoft.com/showcase/en/us/details/d5538c5a-358d-4148-9304-afdf9c7d0589

Articole corelate:

Publicitate

2 gânduri despre „Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 2)

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: