Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 3)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

 

Digital Media

Pe 1 Decembrie a început Sub-Runda a treia la Digital Media. Echipa din Romania On the road cu filmulețul 42.195 nu s-a calificat nici în subrunda 2, iar după cum merge sistemul de vot din România…  Trebuie să adunăm cel puțin 500 de voturi pentru a putea califica echipa în Runda a doua. Pentru detalii consultați topul de la adresa: http://imaginecup.com/competitions/leader-boards. Țări precum Armenia, Indonesia, Egypt ca să nu mai spunem de India, se pare că fac legea în această secțiune.

Mai este o singură zi pentru înscrierea la Sub-Runda 3, după care începe procesul de vot timp de aproape o lună. (PUBLIC VOTING STARTS: December 7, 2010 12:01 AM GMT )

Ce trebuie să faceți pentru a participa la Digital Media?

Efectiv trebuie să realizați un filmuleț de 1 minut care exprime modul in care tehnologia poate ajuta lumea să trăiască mai bine. Filmele curente, înscrise în prezent la concurs, sunt de o calitate foarte scăzută și la nivel de imagine, idee dar și realizare. Important în schimb este impactul, adică numărul de votanți.

E greu să comprimi idei într-un minut de film, dar nu imposibil!

 

IT Challenge

S-a terminat Quiz-ul 5. Rezultatele sunt destul de bune pentru România, păstrând un număr foarte buni de participanți… Dar din cei  de participanți, avem 3 din București, restul de la Cuza din Iași… mai bine spus studenții mei. Nu așa se fac rezultate dar nu mai comentez.

În secțiunea Note de pe pagina de Facebook al IT Challenge puteți găsi miniinterviuri cu finaliștii Imagine Cup începând din 2005 până în prezent. Avem și ceva români pe acolo! Enjoy, Like, Comment!

 

Windows 7 Touch Challenge

A apărut de asemenea o nouă secțiune provocatoare în concurs. Detalii pe titlul secțiunii. Ideea de bază este de a imagina o tehnologie care să permită oamenilor să folosească computerul într-un mod mult mai natural, accesibil şi interactiv.

 

Embedded Development

Atenție! Mai sunt 33 de zile până la finalizarea Rundei 1 de la ED. În runda 1 trebuie trimis Project Vision Report care include descrierea problemei rezolvate, arhitectura hardware și logică precum și funcționalitățile de bază. Echipele ale caror proiecte sunt acceptate pentru Runda a doua vor primi din partea organizatorilor un dispozitiv fizic: eBox-3310A-MSJK pe care să-și dezvolte componenta logică a aplicației.

Eu momentan cunosc doar o echipă care este gata de înscriere. După ce soluția va fi acceptată în runda următoare, stați pe aproape ca să vă povestesc despre proiectul celor de la Iași. Dacă nu vor lua locul I, o să-i sfătuiesc să se înscrie măcar pentru un premiu Nobel Limbă scoasă. E pe bune ;)

Dacă mai ajunge mesajul meu și la alții, vă doresc mult succes și grabiți-vă cu înscrierile.

Menționăm că ED este o secțiune untra-specializată adresabilă în special studenților de la Automatică și Calculatoare, inginerie și facultățile de informatică pure.

 

Alte secțiuni

La Software Design am obținut din centrală informația că se va organiza finală locală, adică vom avea o echipă calificată din România către New York.

Responsabil oficial este George Pristavu, Developer & Platform Evangelism Lead. Dumnealui ar trebui să anunțe datele oficiale ale competiției în România. Din câte îmi imaginez aceste informații trebuiau deja să fie disponibile pe site-ul oficial al competiției. Țări precum Bahrain (ați mai auzit până acum de ea!!!?!!!?), India, Kuwait, Oman, Qatar deja au finalizat procesul de organizare…

Important pentru Universități și mentori, ar fi fost ca deja să aibă echipele formate, și ideile puse pe tapet. Apoii sunt universități cu tradiție în Competitiție, cum este Universitatea din Cluj, care ar trebui să organizeze și o competiție locală.

 

Momentan succes și dacă vom mai avea noutăți le vom face publice!

Succes!

Publicitate

3 gânduri despre „Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 3)

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: