Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 4)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

 

Software Design

Astăzi am reușit să primesc o informație cât de cât oficială despre SD.

George Pristavu șeful DPE din Microsoft România (detalii de contact și pe blog-ul lui Zoli) a confirmat că vom avea o finală locală pentru Software Design la finele lunii Aprilie 2011. Momentan se lucrează destul de mult pe acest subiect, dar resursele sunt limitate pentru că din păcate poziția de ADE din cadrul departamentului DPE este încă liberă, neexistând un om dedicat pentru această competiție.

Nu ne rămâne decât să încercăm să ne organizăm cât mai mult fiecare cum putem și să fim pregătiți în orice moment pentru lansarea site-ului și a calendarului pentru SD 2011.

Specificul de anul acesta al competiției este ca fiecare țară organizatoare să aibă propria versiune pe site-ul Imagine Cup, ceea ce implică destul de mult timp.

Etapele generale care trebuie să fie parcurse, și pentru care trebuie să fiți deja pregătiți sunt:

  • Prima fază: Concursul de idei.
  • Faza doi: prezentare video prototip
  • Finala pe România (6 – 10 echipe)

Eu propusem în iulie, împreună cu Ionuț Cârjă și avizată oarecum Ionuț Bălan un plan detaliat de felul următor. Repet a fost doar o propunere neacceptată, deci nu luați de bună ce scrie cu font de size 8. :)

Faza 1 – Concurs de idei

Număr maxim estimat de echipe, optimist vorbind: 75 de echipe. Data estimată a trimiterii proiectelor: 28 februarie 2011, pentru a fi după sesiune. Forma de prezentare: Document Word, maximum 1000 de cuvinte în care se vor expune ideile proiectului, motivația, perspectivele. Cerințele pentru această formă le vom rafina ulterior. Număr persoane în jurizare:  10

Fiecare proiect va fi transmis la o anumită adresă de e-mail sau printr-un formular dedicat în site-ul www.imaginecup.ro. Ulterior proiectele vor fi arhivate și trimise la membrii juriului. Fiecare judecător va primi o singura foaie A4 pentru jurizare cu criteriile de evaluare. Foile de jurizare vor fi centralizate și în felul acesta vor fi stabilite echipele care merg în etapa următoare. Fiecare persoană din juriu va primi un certificat de participare semnat de Microsoft România. Anunțarea rezultatelor: 21  martie 2011.

Faza 2 – Prezentarea video a soluției

Număr maxim estimat de echipe, optimist vorbind: 20 de echipe. Data estimată a trimiterii proiectelor: 15 aprilie 2011. Forma de prezentare: Fișier video de maxim 10 minute în care se va prezenta soluția propusă din punct de vedere al arhitecturii conceptuale, precum și funcționalități de bază.

Număr persoane în jurizare:  10 Fiecare judecător va primi o singura foaie A4 pentru jurizare cu criteriile de evaluare. Foile de jurizare vor fi centralizate și în felul acesta vor fi stabilite echipele care merg în etapa următoare. Anunțarea rezultatelor: 29 aprilie 2011.

Faza 3 – Finala

Propunem organizarea finalei la Iași în perioada 12 – 15 mai sub egida: Ambasadorii inovației – Road to New York.

Număr maxim echipe: 10 echipe. Joi seara si vineri dimineața primirea invitaților. Cazare participanți și mentori în căminul Gaudeamus. Cazare membrii juriului Hotel sau căminul Akademos.

Vineri, 13 mai ora 17:00 – Runda fulger! În 5 minute fiecare echipă trebuie să se prezinte în fața juriului pentru un tir scurt de întrebări. 5 minute de foc! Sâmbătă: Prezentare cu public în Aula Magna. 30 de minute pentru fiecare echipă. +10 minute pentru juriu. Nu vor fi permise întrebări din sală sau intervenții din partea mentorilor. Sâmbătă seara anunțarea rezultatelor într-un cadru festiv. Duminică: retragerea.

Juriul: Maxim 6, optim 5. Ne gândim la unul doi oameni de afaceri care să ne ajute eventual cu sponsorizare. Avem o listă de nume, dar lista rămâne deschisă. În juriu dorim neapărat să-l avem pe domnul Nicolae Țepuș de la Universitatea Politehnica din București. Dacă se vor oferi premii, fiecare echipă sau membru va primi același număr de premii și de aceeași valoare. Fiecare echipă finalistă va primi diplomă nominalizată, semnată de Microsoft România.

 

În mare trebuie să așteptăm decizia finală care va veni de la Microsoft România. Data estimată: sfârșitul lunii ianuarie.

Citez din mesajul lui George:

Conceptul este sa avem finale pe universitate (…) si sa avem o finala nationala. Tot in plan avem sa facem la final de ianuarie si februarie ceva webcast-uri pentru mentori (…) si unde avem mai mult de 3 echipe intr-o universitate sa organizam finale locale.

Legat de participanti, avem aprox 800 de inregistrati la IC11 si la SD avem ~350 competitori (vs. 155 cati am avut anul trecut). …

Revin pana la finalul lunii cu planul final pe email.

Mulțumim George și așteptăm cu nerăbdare vești!

 

Embedded Development

Mai sunt 3 zile pentru a transmite proiectul pentru Runda 1. Este vorba de un vision state care descrie în mare ideea de proiect. Personal știu de două echipe din România implicate în proiect: Iași și Timișoara.

Au fost ceva probleme la crearea echipelor pentru că formularul de Invite de pe site nu funcționează așa cum spune el că trebuie să funcționeze. Am lăsat mesaj pe forumul de la ED despre cum puteți crea echipa.

 

Alte secțiuni

La IT Challenge este liniște și pace până pe 14 ianuarie când avem pen-ultimul Quiz (7) de 24 de ore. Mai sunt  25 de zile și încep emoțiile pentru Runda a doua.

La Digital Media, sper să avem măcar o echipă înscrisă. Nu mai comentez pentru că o fac inutil. Dacă aveați un film pregătit, de 1 minut, puteți să-l mai încărcați astăzi (05.01.2011) pe site până la 23:59 GMT. De mâine începe votul, și durează aproximativ o lună de zile.

Ultima șansă la Digital media este între 1 Februarie și 7 Februarie să vă înscrieți cu un filmuleț. Sincer nu prea am înțeles de ce nu sunt doritori la o astfel de secțiune. Toți facem din când în când câte ceva fotografii sau filmulețe. Oare chiar a murit speranța de a vedea New York-ul pe banii Microsoft? Sau doar există un dezinteres sau un prea mare interes pentru altceva decât pentru implicare.

 

Închei într-o notă pozitivă, prin a vă informa că vom reveni! ;)

Succes și dacă aveți întrebări nu vă sfiiți să le adresați.

Publicitate

3 gânduri despre „Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 4)

  1. Valy, felicitari pentru aceasta initiativa. Poate ca ai trebui sa ii oferim o mai mare vizibilitate, si prin studentclub.ro

    Ca si in anii trecuti, „nu ma pot tine departe” de Imagine Cup si sunt si in acest an studenti pasionati care sa participe (cel putin in UBB). Ideea de reorganizare a concursului pare interesanta, dar as indrazni sa fac cateva sugestii. Daca intre faza 1 si faza 2 nu se intampla decat o selectie a unor idei, nu cred ca ajuta foarte mult. O implicare din partea comunitatii si a celor implicati in Imagine Cup in sprijinirea si consultanta echipelor mi se pare absolut necesara. Altfel, s-ar putea doar sa distrugem entuziasmul unor participanti.

    Oricum, cred ca pentru acest an este prea tarziu sa schimbam regulile. Dar ideea merita luata in considerare.

    Apreciază

  2. Simona: Multumesc foarte mult pentru aprecieri si pentru implicarea generala in aceasta competitie. Ceea ce pusesem acolo era doar o propunere. Juriul era nominalizat dar am scos acele numele pentru ca nu avea relevanta in contextul actualului articol.
    La voi in Cluj este o mare implicare pentru Software Design mai ales tie si lui Dan. Din pacate datorita vizibilitatii si promovarii scazute, in restul centrelor universitare este destul de putina actiune. Am inteles ca un Bucuresti MS a facut ceva la Politehnica, la ASE incearca studentii sa se organizeze, de Timisoara stiu doar ca sunt implicati in ED iar la Iasi am vb cu dl Buraga si a spus ca incearca ceva la SD dar trebuie sa vada ceva concret… (suficient de sugestiv). De la Galati sau Suceava nu am nici un semn.

    Nu suntem organizati si coordonati, si asta se simte. Faceti tot ce puteti mai bine la SD. Avem nevoie de rezultate dar rezultatele bune vin in primul rand dintr-o competitie acerba! Comunicarea intre mediul academic si MS este ca o lupta intre orbi si surzi. Adica nu exista. In lipsa acestui sistem, in lipsa unei autoritati, putem pierde studenti foarte buni, numai din cauza ca nu au avut acces la informatie.
    Asta este!
    Poate reusim totusi!

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: