#SharePoint – Filtrarea pe mai multe coloane a View-urilor personalizate


De curând am avut o serie de probleme legate de filtrarea complexă a unor liste bazate pe mai multe criterii. Problema view-urilor filtrate este mult mai complexă în contextul în care aceleași date ar trebui prezentate în diferite vederi utilizatorilor.

Un aspect despre care tot vorbesc pe unde apuc despre fluxurile de business este acela al faptului că nu totul se rezumă la programare mai ales în contextul în care vorbim de migări la noi versiuni sau de menținerea și actualizarea proceselor de business implementate în SharePoint.

Un exemplu clasic este acela în care în diferite stări același document poate fi vizualizat sau nu de către membrii diferitelor echipe.

Structura bibliotecii de documente:

Library settings

Coloana Document status poate avea valorile: In progress, Revision si Final.

Cerința de business este ca documentul să poată fi vizibil în starea de Revision doar de Document Controllers și Reviewers. În mod normal când facem filtre pe această listă ar trebui să includem 3 categorii de filtrare și tentația este de a pune coloanele de filtrare în ordinea specificată de problemă și după principiul excluderii:

1. Starea documentului
AND
2. Filtru [ME] pe Document controllers
OR
3. Filtru [ME] pe Reviewers

Problema este că în SharePoint nu există paranteze pentru aceste condiții care să reglementeze filtrul după algoritmul anterior. Exemplu: 1 AND (2 OR 3). Aplicarea filtrului este de genul (1 AND 2) OR 3.

De aceea aplicarea corectă a filtrului trebuie să fie de genul:

1. Filtru [ME] pe Document controllers
OR
2. Filtru [ME] pe Reviewers
AND
3. Starea documentului

 

Ceea ce este interpretat ca (1 OR 2) AND 3.

Foarte utile mi-au fost referințele de mai jos. Sper să vă fie și vouă util!

Referințe:

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: