Office 365 #SharePoint multi language custom form


Una din problemele curente ale implementării formularelor personalizate de introducere a datelor în SharePoint este legată de suportul multi-lingvistic. SharePoint-ul on-premises ca și cel on-line are un pachet lingvistic preinstalat, dar nu are funcționalități asemănătoare pentru formularele listelor personalizate.

Scopul acestui articol care conține două filmulețe scurte este de a prezenta un mod propriu de implementare a suportului multi-lingvistic pentru formularele personalizate în InfoPath pentru listele custom. Menționez că personalizarea formularelor în InfoPath nu este disponibilă decât în versiunile Enterprise din on-premises și anumite planuri din Office 365.

Primul lucru este definirea unei liste personalizate cu traducerile care trebuie să conțină cuvântul sau expresia, limba condificată din două caractere și ordinea câmpului sau mai bine spus a etichetei pe formular. Toate coloanele sunt de tip text și puteți identifica câteva exemple din filmulețe.

Primul film prezintă modul în care percepe utilizatorul formularul respectiv, modul în care sunt legate de lista de traduceri valorile echivalente fiecărei limbi și modul simplu în care este implementat în formular.

https://www.youtube.com/watch?v=g1c2td7ow_M

Al doilea filmuleț prezintă o variantă extinsă a acestui model de implementare multi-lingvistică cu aplicabilitate asupra câmprilor de tip drop-down list.

https://www.youtube.com/watch?v=H9fpeFYFtO8

Sper să fie util cuiva!

 

Alte referințe mult mai complicate:

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: