Problemă Excel – O formă de criptare [Updated]


Astăzi am primit de la un bun prieten o metodă de rezolvare la o problemă destul de interesantă. De acolo am preluat idea și am dezvoltat-o într-o formă aparte de criptare populară a mesajelor prin intermediul imaginilor.

Excel Criptare

În spatele acestei imagini este un mesaj format din trei propoziții simple.

Ca să puteți rezolva problema aveți nevoie de fișierul Excel care poate fi descărcat de la adresa: https://1drv.ms/x/s!ApGubfWFh8Nuq7Nj4CARsKTAIKIftQ

Aștept rezolvările voastre pe adresa de e-mail valy.greavu[at]outlook.com până luni 27.03.2017, ora 13.

PS. Dacă este un student de al meu de anul I care reușește să identifice mesajul, să-mi transmită prin aceeași formă faptul că vrea o notă bună la examenul de săptămâna viitoare! Smile

Succes și aștept cu interes!

[UPDATE 27.03.2017]

Chiar dacă problema a fost oarecum îngreunată de protecția celulelor cu informațiile mesajului A3 : D10, patru cititori ai acestui articol au reușit să decripteze mesajul. Formula de ”decriptare” era foarte simplă: =char(len(a3))

Inversul formulei de criptare este descris în articolul: Use “Playbill” font to make your incell charts realistic [quick-tips] link pe care l-am primit ulterior de la Sorin P. de la Microsoft Romania.

Important în această problemă este că o studentă din anul I, Olga L. a reușit să identifice formula de rezolvare. Sunt atât de rare astel de cazuri încât merita expres să îi mulțumesc pentru implicare în mod public și să o felicit pentru soluție!

Sper că v-a plăcut.

Publicitate

2 gânduri despre „Problemă Excel – O formă de criptare [Updated]

    1. Ciprian, pana acum avem 3 răspunsuri: Doua de decriptare si unul si cu criptare. ;)
      Nici un student până acum. :)

      Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: