Manual exporting XML data from #Excel


O poveste care mă stresează de ceva vreme este de ce nu merge să faci un export în XML dintr-un fișier Excel pentru a le importa în alte aplicații.

De obicei povestea aceasta se întâlnește în cazul formularelor pe care le primim din partea statului, care vin în format PDF cu conținut exportabil în XML. Acest fișier XML poate fi încărcat în Excel și vedem și în felul acesta avem și schema XML. În felul acesta putem automatiza ca să putem completa mai multe formulare simultan din Excel cu export apoi în XML. Problema apare din cauza faptului că aceste formulare care conțin linii multiple nu pot fi exportate.

Mesajul clasic de eroare este:

Un exemplu de astfel de formular este cel pentru finanțarea cu 2500 lei pentru cei care utilizează telemunca. Vezi detalii aici: https://www.startupcafe.ro/finantari/ajutor-2500-lei-laptop-telemunca-formulare.htm

Model formular:

Ca să puteți vedea schema XML în Excel trebuie să aveți activat meniul Developer.

  • On the File tab, go to Options > Customize Ribbon.
  • Under Customize the Ribbon and under Main Tabs, select the Developer check box.

Ca să putem exporta datele într-un format manual, atunci, ar trebui să emulăm structura xml în coloane noi în Excel. Model în exemplul din imagine.

Trebuie să știm că XML este case sensitive și în orice tag care se deschide trebuie să se și închidă. De asemenea, trebuie să avem un singur Root element, în cazul acestul formular fiind <form1>

După ce am completat structura copiem tot textul (tabelul) într-un fișier text (notepad), îl salvăm ca fișier XML și îl putem deschide cu orice browser sau importa din nou în acel fișier PDF.

Exemplu de cod XML generat:

<form1>

    <lista>

        <formValid>FORMULAR NEVALIDAT</formValid>

        <angajator> SC Alfa SRL </angajator>

        <cui>….

….

</form1>

 

Pare puțin de muncă dar este mai simplu decât să faci fill in linie cu linie în PDF față de un export de salariați/înregistrări dintr-o bază de date.

Sper să vă fie util.

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: