Sânge pentru viaţă


Vă solicităm ajutorul în ajutorarea micuţei Alessandra Vasilică (foto), care sâmbătă, 14 martie împlineşte 4 anişori.

Acum 3 săptămâni Alessandra a fost diagnosticată cu o boală crâncenă: Leucemie acuta limfoblastică.

Pentru salvarea ei avem nevoie de donatori de sânge. De preferat grupa B3 (şi pozitiv şi negativ). Cei care sunt dispuşi să redea speranţa copilei şi familiei acesteia, sunt rugaţi să se prezinte la Centrului de Recoltare si Transfuzii Sanguine ( CRTS ) de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 21, între orele 8.30 şi 12.30 (telefon: 0332800749). Trebuie să specificaţi că doriţi să donaţi sânge pentru VASILICĂ ALESSANDRA. Doritorii cu alte grupe de sânge pot ajuta alţi pacienţi aflaţi în situaţii similare.

Detalii tehnice:

Cantitatea de sânge recoltată de la fiecare persoană este de 400 – 450 de mg. În schimb, donatorii primesc cupoane de masa in valoare de aproximativ 58 de lei, 50% reducere in mijloacele de transport in comun din ziua respectiva şi o zi liberă de la serviciu.

Pentru a dona sânge, persoana trebuie sa îndeplinească următoarele condiții generale: să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, să aibă greutatea peste 57 de kg, să nu fi consumat cantităţi mari de alcool cu 48 de ore înainte, să nu fi avut operații efectuate in ultimele șase luni, să nu aibă boli precum TBC, malarie, hepatită, etc.

Înainte de prezentarea la centrul de recoltare se recomandă să mâncaţi bine şi să consumaţi cafea numai dacă obişnuiţi acest lucru. Un avantaj personal pe care îl puteţi obţine odată cu donarea este aceea a faptului că vi se fac în mod gratuit toate analizele inclusiv testul HIV.

De urmărit: http://www.youtube.com/watch?v=Wl3S5rG-0vs

[update]

Am fost şi eu astăzi să donez: O1. Ştiu că nu o ajută pe ea, dar este vorba de gest. Este vorba de o lege nescrisă a compensaţiei şi a echilibrului cosmic. Sângele meu va ajuta pe cineva în viaţa asta chiar dacă eu m-am gândit la Alessandra în cele 10-15 minute cât a durat operaţiunea.
Am întâlnit într-adevăr foarte mulţi studenţi, şi actuali şi foşti studenţi şi m-a impresionat gestul de solidaritate. Am vazut studente marcate emoţional de moment. Spre mirarea mea sunt foarte mulţi oameni, studenţi care nu îşi cunosc grupa de sânge sau care nu şi-au mai făcut analize de foarte mult timp.
 
Astăzi am vorbit şi cu tatăl fetiţei. Era mai bine… el.
Vestea bună este că prin efortul nostru comun astăzi (au fost aproximativ 70 de donatori din care aproape 40 au donat pentru fetiţă) s-a adunat o doză de trombocite. Ea are la ora actuală datorită bolii 25.000 de trombocite şi are nevoie de 80.000. Doza de astăzi i-a fost administrată şi ar trebui ca mîine sâmbătă să avem rezultatul analizelor. Dacă ajunge la 80.000 poate începe tratamentul cu citostatice, care va dura 2 saptămâni, timp în care are nevoie măcar la două zile de o doză de trombocite.
O doză se adună de la 10 donatori valabili.
 
 
Prin tot ceea ce facem împreună arătăm că suntem oameni!

 

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: