TechEd 2010 – Berlin Ziua 1


Printr-un joc al sorții am ajuns anul acesta în Berlin la TechEd. Pentru cei care nu știu TechEd este una din cele mai mari conferințe organizate de Microsoft pentru a prezenta diferitelor categorii de participanți (parteneri, clienți, profesioniști, inluienceri, presă) ultimele noutăți în lumea lor tehnologică și nu numai.

Un eveniment la care anul acesta participă aproximativ 6000 de oameni din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si cred că Africa de Nord). Spațiul este suficient, Messe Berlin fiind un fel de Romexpo la puterea x… adică ceva imens!

Ultima data când am participat la TechEd a fost la Barcelona în 2007, și m-am simțit cu adevărat mic sau nesemnificativ în marea de oameni, tehnologie etc, fiind în același timp copleșit de arhitectura orașului și toate celelalte.

Berlinul nu este tocmai cel mai frumos oraș pe care l-am văzut, poate și din cauza frigului și a ploii. Am avut totuși ocazia să văd istoria la ea acasă: Poarta Brandenburg, Zidul Berlinului, Turnul Televiziunii, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Monumentul Evreilor și multe altele.

Revenind la conferință… la Keynote… am fost impresionat să văd aproape 6000 de oameni sub același acoperiș. În aceeași sală. Asta este cu adevărat ceva care să-ți rămână în memorie.

Oamenii

În același timp, TechEd este o ocazie de a te întâlni cu oameni pe care îi cunoști și cu care te întâlnești rar sau doar îi citești pe bloguri sau oameni de care ai auzit dar pe care nu i-ai văzut niciodată.

Printre cei de care probabil ați mai auzit se numără Ciprian Jichici, Ionuț Bălan, Aurelian Popa, Adrian Stoian.

Mult mai Fun a fost întâlnirea total întâmplătoare cu o echipă de la Microsoft Suport Romania. Băieți (Sorin, Marius și Alin), dacă mi se permite, numai unul și unul, fiecare AS pe tehnologia sa (Exchange, Office și Lync ex OCS) dar mai mult decât atât, pasionați și implicați în tot ceea ce și-au propus să facă pe aici. În ultimul timp, după mai multe episoade cu conotații negative ajunsesem să cred că, ori sunt eu persoana non-grata la Microsoft Romania ori oamenii s-au schimbat atât de mult încât nu-i mai pot eu înțelege. După ce i-am cunoscut pe suportiști mi-am dat seama că poate am doar o percepție greșită.

Era să o uit pe Oana Nitu? Nu, doar lăsasem doamnele mai pe final. Ea este acum MSP și a venit aici cu echipa din Olanda. Nice, nu?! Cu noi mai este și Loredana Panait, șefa pe comunități și la scoaladeeficienta.ro căraia îi datorez această vizită. Mulțumesc Lore!

Spre finalul acestei secțiuni am lăsat legendele [:)] > Emilian Baragan (așa-i că nu vă spune nimic numele?)

Emilian este acum Suport Engineer la Microsoft Suport și se ocupă de SQL Server și altele afiliate. Nu pentru asta îl consider o legendă… ci pentru faptul că el alături de echipa Midia au adus primul loc I pentru Romania la Imagine Cup în 2004 la secțiunea Short Film. A fost o ocazie unică pentru a depăna amintiri și impresii despre competiție.

Exhibition hall

La o astfel de conferință participă și foarte mulți sponsori și parteneri. Fiecare dintre ei dorește să își prezinte propriile soluții, afaceri, tehnologii și produse corelate produselor oferite de Microsoft. Am vizitat și eu mai multe standuri. Cuvintele cheie pentru toate sunt SharePoint și  Windows Phone.

Cam atat despre prima zi. Mai revenim cu detalii de la prezentări!

Publicitate

Un gând despre „TechEd 2010 – Berlin Ziua 1

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: