Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 5)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

 

Software Design

Vă anunțam în numărul trecut că la finele lunii Ianuarie 2011 vom avea detalii despre organizarea SD în România. Dacă există cititori care pot oferi mai multe detalii, și vor să le partajeze cu noi, vă rugăm să dați un comentariu.

Eu am încercat prin diferite metode să iau legătura cu DPE dar pot spune că am fost tratat cu un w.y.t. și cu … mă abțin legat de acest subiect.

Vă rog să luați în considerare că nu sufăr de prea multă pasiune legată de subiect. Nu este secțiunea mea forte, așa că sunt convins că o să se facă ceva până la urmă. Succes echipelor din Cluj-Napoca. Nu cred că vor avea altfel de concurenți :) pentru că nu știe nimeni. Ar fi fain să insistați pentru a organiza finala SD pe România în Cluj. Este mai ieftin din punct de vedere al deplasărilor.

Ceea ce am putut afla după săpături low-level este că avem înregistrat site-ul www.imaginecup.ro care face redirectare la .com site-ul .ro fiind hostat de www.rodax.ro. Site-ul lor mi-a adus aminte de un joc din trecut :) Sperăm să dea drumul cât mai curând la ediția Ro a Imagine Cup.

 

IT Challenge

Pe 31 ianuarie s-a încheiat Runda 1. A fost și bine și rău. Rău pentru că site-ul și echipa de suport au fost sub orice critică, dar înțelegem constrângerile economice, preferând să strângem din dinți decât să renunțăm complet.

Am publicat un studiu a ceea ce a fost în cifre. Stăm bine. Suntem în clasamente, urmează să vedem câtă implicare vom avea în Runda a doua care începe oficial pe 7 februarie. Oricum speranțele sunt mult mai mari anul acesta față de anul trecut când nu am avut nici un reprezentant în Finală (pentru prima dată de la organizare.)

Din păcate, chiar dacă avem studenți remarcabili (vezi top 20) nu vom putea trimite în finală decât unul singur. Greul abia acum începe.

Topul pe România bazat pe suma scorurilor:

UserName Numar quizuri SumOfScore AvgOfScore MaxOfScore
eljiudia 7 145 20,71 24
wasea 8 131 16,38 22
ionut.sinescu 8 123 15,38 21
alinmichaels 7 76 10,86 14
Parvana Silviu 4 66 16,50 20
IONELA FRUNZA 5 65 13,00 19
razionut 5 62 12,38 19
ElCid_1 4 60 15,00 18
rodicasutu 4 55 13,75 19
Gyorfi Szidonia 4 55 13,75 17

 

Pe universități nu cred că mai are nici un sens să comentăm. Datele vorbesc de la sine (nu vreau statuie :)  ):

 

School Număr de examene
UAIC, Iasi 542
CN Aurel Vlaicu, Orastie 28
Romanian American University Bucharest 7
ASE, Bucuresti 7
Technical University, Cluj Napoca 5
Universitatea Titu Maiorescu 3
A C Patil College Of Engineering 2
Politehnica Timisoara University 2
University Of Bucharest 1
Alexandria Academy 1
West University Of Timisoara 1
Automatics and Computer Science 1
Polytechnic University, Bucharest 1

 

Digital Media

La Digital Media avem o echipă în Sub-Runda 4. Filmulețul echipei Vlaicu nu este unul de calificare în Runda a doua… dar pot învâța, se pot pregăti pentru a încerca mai mult. Din păcate noi nu avem puterea de a ne uni în click-uri pentru a-i promova mai departe și a le oferi șansa de a ajunge în Runda a doua.

Am publicat un interviu cu un reprezentant al echipei Midia, singura, și ultima echipă românească ajunsă în Finală la această secțiune, câștigând marele premiu în 2004, Brazilia la secțiunea Short Film (așa se chema pe atunci).

Dacă doriți să votați echipa Românei mai puteți face acest lucru până pe 7 februarie. Trebuie să confirmați votul prin e-mail.

Ultima șansă de a mai participa la această secțiune o aveți între 8 și 15 februarie când puteți să vă încărcați pe site un filmuleț de 1 minut care să expună o idee a dumneavoastră prin care tehnologia ar putea ajuta omenirea să ducă o viață mai bună.

Filmulețul poate fi în același timp și un eseu fotografic transformat într-un filmuleț. La calitatea filmelor care apar pe acolo, cred că sunt foarte mulți din cei pe care-i cunosc care ar avea mai multe șanse. Totul este să punem click lângă click și să-i promovăm. Ne trebuie cel puțin 500 de voturi la rating star maxim pentru a avea speranțe de calificare. La ora care scriu articolul echipa de elevi de la Colegiul Național Aurel Vlaicu din Orăștie au adunat 278 de voturi cu un rating star de 4,92.

Sunt convins că dacă ar ști și alți elevi sau studenți din România despre acest concurs ar încerca să participe.

 

Embedded Development

Așteptăm cu mari emoții rezultatele. Din cunoștințele mele avem două echipe în concurs: Timișoara și Iași. Speranțele sunt mari. La mentori înregistrați în echipe mie îmi apar:

 • Tehnical University Of Cluj-Napoca
 • Gh. Asachi University Of Iasi
 • Politehnica University Of Timisoara

Ceea ce înseamnă că este posibil să avem mai mult de două echipe care forțează trecerea în Runda a doua.

Round 2 – Semi-finals calendar

 • START DATE (all times 00:01 [12:01 A.M.] GMT) – February 15, 2011
 • END DATE (all times 23:59 [11:59 P.M.] GMT) – May 5, 2011

[UPDATE 03/02/2011]

Avem rezultatele la Embedded Development

Echipa Status
COMUS R2
Endeavour_Design R2
IQube R2
Tech Vision R2

ABC Team

 
AC-UNIT  
BIO-TEAM  
Chirtes Team  
EcoSynthesis  
Embedded Development Team  
HEBE  

Din pacate nu am acces la detaliile echipelor pentru a vă oferi mai multe detalii. Dacă citeşte cineva articolul şi este dispus să ne dea detalii vă mulţumim în avans.

Felicitări celor 4 echipe românești care merg mai departe. Sunt convins că toată lumea a muncit mult pentru proiect.

[/UPDATE]

 

Game Design

M-am întâlnit în urmă cu câteva zile cu dl. Sabin Buraga montorul echipei Sytech, marea câștigătoare a Software Design în Egipt 2009.

Dumnealui mi-a mărturisit că are o echipă de studenți cu șanse destul de mari pentru secțiunea de Game Design. Ar fi frumos să iasă ceva, pentru că dacă la exigența dumnealui spune că au ceva șanse, eu pot spune că au șanse mari :)

 

Alte secțiuni

Nu prea avem detalii despre alte secțiuni, în afara celor existente pe site.

 

Succes și dacă aveți întrebări nu vă sfiiți să le adresați.

Publicitate

3 gânduri despre „Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 5)

 1. Referitor la competitia Embedded Development

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a participat anul acesta cu doua echipe: COMUS si Embedded Development Team. Mentor pentru ambele echipe – Conf.dr.ing. Valentina E. Balas.
  Echipa COMUS calificata si anul acesta in semifinale este formata din Srgian Danity, Radu Costineanu, Zsolt Csik si Cristian Marton – studenti in anul III la Facultatea de Inginerie, specializarea Automatica si Informatica Aplicata.
  Le uram mult succes in continuare!

  Apreciază

 2. Mulţumim tare mult pentru informaţii şi vă urăm succes maxim pe mai departe… şi poate ne cunoaştem la New York!

  Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: