Restart România. Implicare socială?!


Programatori din toate colțurile… uniți-vă!

În ultimul timp doza de pesimism pe diferite motive, mai mult sau mai puțin închipuite, face din țara în care trăim un tărâm al…  nepăsării.

Imobilizați în inerția inepțiilor sistemului în care trăim nu mai vedem nici o soluție de ieșire, porțile visurilor și idealurilor fiind închise cu lacăte ruginite pentru din ce în ce mai mulți dintre noi.

Și totuși… undeva acolo, speranța nu piere ci doar își diminuează vâlvătaia, în lipsa combustibilului mercantilistic pe care nu-l mai identificăm. Ne transformăm încetul cu încetul din visători în supraviețuitori, iar asta nu este dorit pentru nici un fel de societate sau grup de indivizi organizați social.

Profitul, nu numaidecât material, al  celor mari este diminuat odată cu pesimismul celor mici, numai că viteza de transmisie a impactului social negativ este diminuat de dorința latentă de răzbunare cu ștampila a celor mici.

Într-o atmosferă atât de gri, când căile de comunicare sunt blocate, când aplicațiile sociale nu se mai deschid sau nu mai răspund la comenzi, când memoria paharului prea plin nu se mai eliberează, ne trece prin minte un singur gând: Restart și de la capăt.

Ai idee cum să optimizezi acest sistem pe care-l utilizăm cu toții? Cum putem adăuga drivere mai bune sau chiar componente fizice noi? Nu ai bani ca să-ți pui ideile în practică? Atunci e timpul să intri în competiției!

Restart România este competiţia celor care vor să fie vinovaţi pentru un sistem mai corect şi mai eficient. Dacă te-ai confruntat cu o situaţie neplăcută, inechitabilă şi ai o idee despre cum să îmbunătăţeşti lucrurile, e momentul să faci ceva mai mult decât să te plângi.

Trimite-ne propunerea ta şi, în loc de obişnuita bătaie compătimitoare pe umăr, vei primi feedback şi ajutor de la cei din jur pentru a-ţi rafina ideea şi a o transforma într-un proiect online. Cele mai bune 10 idei vor fi implementate online, iar 5 dintre ele primesc finanţare pe termen mediu, sprijin de IT şi marketing pentru a restarta România.

Intră pe pagina competiției la adresa: Restart România și vezi acolo toate detaliile.

Nu contează unde sau dacă lucrezi, câți ani ai sau câți sunteți în echipă. Important este să ai o idee iar grupul de firme care fac parte din proiectul Restart România te vor ajuta cu bani și consiliere pentru a implementa acest proiect. Totul este să reușești să ai impactul necesar pentru a schimba în bine viața cât mai multor oameni.

Pe site găsiți și câteva exemple de succes din alte țări.

 

restart

Alte articole de presă corelate:

http://www.romaniapozitiva.ro/featured/platforma-restart-romania-www-restartromania-ro/

http://www.canbv.ro/articol.php?limba=1&id_articol=245

http://www.hotnews.ro/stiri-9636751-cat-multa-putere-are-romania-internet.htm

 

Dacă ai întrebări comentarii sau nevoie de clarificări, nu ezita să scrii și să întrebi. Sunt mulți bani în joc pentru o societate mai curată. Totul este să încercați!

Publicitate

Un gând despre „Restart România. Implicare socială?!

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: