#ImagineCup 2012 – Start?!


 

Imagine Cup este o competiție anuală sponsorizat şi găzduită de Microsoft Corp, care reuneşte studenți la nivel mondial, pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre provocările cele mai dure din lume. Imagine Cup cuprinde mai multe secțiuni majore, printre care cea mai importantă este Software Design. Tema de bază a Imagine Cup este: "Imaginaţi-vă o lume în care tehnologia ajută la rezolvarea celor mai dificile probleme ale umanității".
Într-o exprimare mai liberă: este vorba despre imaginație, inovație și cunoștințe de programare, hardware, algoritmi, servere și alte produse software dar și despre artă fotografică și video.

Site-ul Imagine Cup a rămas același: ImagineCup.com, dar dacă aveați un cont din anii anteriori trebuie să vă logați cu e-mailul și parola veche și veți primi un link pentru schimbarea parolei pentru competiția de anul acesta.

O îmbunătățire a site-ului este revenirea la forumul bazat pe Community Server, chiar dacă acesta mai are bug-uri cu partea de spam, fiind mult mai practic și mai util decât forumul de anul trecut.

Site-ul românesc… Imaginecup.ro încă nu este funcțional. Am văzut ceva design-uri și idei despre el, pare super fain… dar n-am văzut nici măcar un beta funcțional.

Prezentarea secțiunilor de anul acesta este deosebit de sumară la ora actuală. În anii anteriori deja erau primele etape ale competiției pe vremea aceasta, dar punem totul pe seama crizei. La urma urma criza asta are și o parte pozitivă: putem da vina pe ea. :)

Până acum s-au anunțat secțiunile: Software Design, Game Design cu sub-secțiunile: XBOX și Windows Phone, precum și IT Challenge.

Chiar dacă avem detalii despre IT Challenge nu le putem face încă publice până la validarea lor pe site-ul oficial. Apar ceva schimbări dar nu cu mari diferențe față de cele din 2010. Da, am scris corect: 2010.

Finala Imagine Cup 2012, dacă sunteți o fire care gândește pozitiv, se va ține la Sydney în Australia.

 

După rezultatele excelente din ediția 2011, vă urez de pe acum Drum bun către Australia. Un drum lung de câteva luni bune, în care, doar cei care dau dovadă de implicare, persistență, flexibilitate, cunoștințe sau dorința de a le acumula și de a reuși și mai ales pasiune, vor reuși să ajungă la final!

Mulțumim tuturor mentorilor care se implică și care își conduc studenții pe culmile gloriei! La urma urmei, acestea sunt ”produsele noastre finite” și e o mare realizare să reușim să ieșim și să ne mândrim cu ele în lume!

(Ca o paranteză: rezultatele Imagine Cup contează și pentru Ministerul Edu din Ro pentru evaluarea instituțională și a specializărilor).

O colecție de presă pentru ediția 2011 găsiți în articolul lui Ionuț Sinescu, finalistul de la IT Challenge de la New York.

 

Drum bun către Australia!

Stay connected to the Imagine Cup! Check out the Imagine Cup blog, join our Facebook group, follow us on Twitter, and connect to other students in our Forums.
Step up to the Challenge and register for Imagine Cup 2012 today!

Publicitate

Un gând despre „#ImagineCup 2012 – Start?!

  1. Daca se revine la formatul din 2010 atunci e un pas mic inapoi, dar pastrarea competitiei este un pas mare inainte :)

    Apreciază

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: