#ImagineCup 2012 – News (4)


Noutăți de pe de pe terenul de joacă cu imaginația, tehnologiile și pasiunea.

Dacă în numărul trecut nu avea prea multe informații, se pare că de data aceasta avem destul de multe noutăți, în mare parte foarte bune.

În primul rând am reușit să avem o conferință cu ADE-ul pe România, Alexandru Bogdan la care a participat și Ionuț Bălan de la CHIP România, un susținător declarat al competiției Imagine Cup. Am aflat de la Bogdan că vom avea finală în România la Software Design și vom avea un site dedicat comunităților de IT Pro și Dev din România care va avea o secțiune distinctă pentru Imagine Cup.

Noutatea acestui material este legată de apariția unui număr semnificativ de noi secțiuni în Imagine Cup 2012. Interesantă politica aceasta de a diminua costurile din secțiuni cu tradiție și a ”încerca marea cu degetul”, dar probabil că ei știu cel mai bine ce e mai bine pentru competiție.

 

Software design

Nimic nou din România, poate reușiți să obțineți ceva noutăți de la Rob Miles, șeful de la SD. Detalii: Join Software Design Captain Rob Miles on 21 February at 17:00 GMT or 22 February at 07:00 GMT via Live Meeting and ask him about competing in the Software Design Competition. Follow these instructions to join Live Meeting. The Live Meeting sessions will be recorded and posted on this page under the Helpful Links. 

Date importante:

13 martie 2012 – Echipa trebuie să fie deja formată și să aveți completat acel preliminary summary pe care trebuie să îl încărcați pe site-ul ImagineCup.com.

 

IT Challenge

Runda I s-a încheiat cu bine pentru România. Avem un număr foarte mare de calificați (110) și după mai multe criterii suntem în Top 5 națiuni World Wide. Cea mai importantă în schimb este media scorurilor obținute per total participanți: 14,69 ceea ce înseamnă că aproape toate încercările au fost calificabile în Runda următoare. La topul pe concurenți avem 5 studenți în Top 10 mondial… ceea ce spune destul de multe și este foarte aproape de topul din Runda a doua din ediția 2011. Rămâne între noi: scorurile nu s-au publicat în 2011 pentru runda a doua pentru că erau 3 români în Top 6!!! și 5 în top 10!!!! Revoltător de bine! :)

Cam ce ar trebui să știți pentru Runda a doua găsiți în acest material: https://valygreavu.com/2012/01/31/imaginecup-it-challenge-learning-resources-for-round-ii-updated-2012/

Date importante:

14 februarie – Toți calificații în Runda a doua, vor primi cerințele pentru Runda a doua. Nu le cunosc dar le bănuiesc: Technology is everywhere.

28/29 februarieJoin IT Challenge Captains Rand Morimoto and Chris Amaris on 28 February at 16:00 GMT or 29 February at 03:00 GMT via Live Meeting and ask them about competing in the IT Challenge. Follow these instructions to join Live Meeting. The Live Meeting sessions will be recorded and posted on this page under the Helpful Links. Prezentarea va fi în Engleză, și chiar dacă nu sunt oficial pe pagină probabil voi spune și eu ceva în limba gimnastică :))

27 Martie – Finalul Rundei a doua după care urmează perioada de evaluare a proiectelor. Sunt 990 calificați în Runda a doua, dar personal sper să nu trimită proiecte bune mai mult de 100 de oameni :) pentru că e mult de citit și de corectat/notat.

 

Secțiuni noi

Kinect Fun Labs Challenge

Competiție pe echipe care ar trebui să dezvolte aplicații de fun pentru Kinect și XBOX care să includă NUI (natural user interface), recunoașterea vocii, mișcărilor, gesturilor și a feței.  Primele 100 de echipe calificate în runda următoare vor primi gratuit un senzor Kinect.

În Runda I trebuie să transmiteți planul de proiect până pe 6 martie.

Pentru mai multe detalii încercați să ajungeți la sesiunile live cu căpitanul de la Kinect: Join Kinect Fun Labs Challenge Captain Dan Waters on 14 February at 16:00 or 23:30 GMT via Live Meeting and ask him about competing in the Kinect Fun Labs Challenge. Follow these instructions to join the Live Meeting. The Live Meeting sessions will be recorded and posted on this page under the Helpful Links.

Nu este finală mondială. Doar primele 3 echipe merg să-și ridice premiile de la Sydney. În finală este invitat și mentorul. Mai multe detalii…

Windows Metro Style App Challenge

Competiție adresată studenților interesați de programarea pe Windows 8. Această secțiune poate fi individuală sau pe Echipe de maxim 4 studenți plus 1 mentor. În Runda 1 se realizează calificarea pentru Runda a doua și se bazează pe testarea generală a cunoștințelor. Fiecare echipă poate participa la oricare din cele 6 quiz-uri de calificare și trebuie să obțină cel puțin 15 puncte pentru a se califica în Runda 2.

Datele pentru quiz-uri le găsiți aici.
(all times 00:01 GMT)
Quiz 1 – 31 January 2012
Quiz 2 – 7 February 2012
Quiz 3 – 14 February 2012
Quiz 4 – 21 February 2012
Quiz 5 – 28 February 2012
Quiz 6 – 6 March 2012

În Leaderboard avem deja o echipă pe primul loc în Runda 1 ceea ce e o veste super, și încă două echipe calificate deja din România. Succes tuturor celor implicați și sperăm să ajungeți cât mai sus în topuri.

În Sydney vor merge doar primele 3 echipe cu mentorul lor pentru a-și ridica premiile.

Mai multe detalii…

Promotions

Pe ImagineCup.com a mai apărut un fel de concurs… pentru public al cărui premiu este o invitație la Finala aniversară, Ediția 10 a Imagine Cup… adică Sydney 2012. Premiul este pentru o singură persoană și un însoțitor. Citiți mai multe detalii..

 

Altele

S-au anunțat premiile pentru Imagine Cup Grants. Echipa din Iordania, cea care a luat locul 3 în finala SD de la New York, cu soluția îmbunătățită a Eye Tracking-ului cu care echipa mea nu a trecut de juriul din România în 2007. 75000 USD… e o sumă frumușică cu care poți face un start-up bun într-o afacere a domeniului dispozitivelor periferice. Felicitări iordanienilor și a modului în care și-au promovat proiectul și au obținut banii lui Bill Gates.

Echipele câștigătoare: Team Apptenders (Croatia), Team Falcon Dev (Ecuador), Team OaSys (Jordan) și Team Lifelens (United States).

 

De citit, un material interesant Microsoft si Romania. De 15 ani împreună. S-a scris și despre Imagine Cup pe la pagina 49. Multe de spus, dar spațiul puțin. Contează că am fost de 4 ori campioni mondiali până acum!

O chestie care aș fi ținut mult să se spună acolo și care a apărut doar în varianta alfa a broșurii:

„Microsoft are cea mai bună politică în domeniul educaţional şi oferă instituțiilor de învățământ beneficii importante precum aplicații software la prețuri foarte mici, instruire, concursuri, granturi, parteneriate pe diferite programe. Accesul la tehnologie și la materiale de instruire transformă studenții noștri din simpli absolvenți în angajați „la sigur”, chiar înainte de încheierea stagiilor de pregătire.”

Imagine Cup va continua pentru mulți ani. Omenirea trece printr-o perioadă mai dificilă, dar am resimțit în ultimele ediții dorința claselor politice din țările organizatoare de a se implica cât mai mult.
Competiția va merge mai departe, iar numele României merge şi el mai departe în cadrul competiţiei, prin pasiunea neostoită a câtorva mentori de la universitățile din marile centre universitare. Iar sloganul competiţiei spune tot despre cei implicaţi: IT Challenge is more than you know. Is what you are!

 

Succes tuturor și ne vedem prin on-line.

PS. Jos ACTA! :)

Drum bun spre Sydney!

Publicitate

3 gânduri despre „#ImagineCup 2012 – News (4)

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: