Internship IT – Guvernul României


Studenții sau absolvenții de programe universitare de licență cu vârsta de până la 25 ani și cunoștințe de bază în domeniul IT pot aplica pana la 1 iulie pentru un program de practică de specialitate (internship) la Cancelaria primului-ministru sau Secretariatul General al Guvernului. Acțiunea este inițiată în baza programului de guvernare, care prevede crearea unui sistem real de internship în administrația publică centrală și locală pentru studenții cu rezultate deosebite.

LOGO-Internship-Guvern1 Un program de internship presupune un stagiu de practică la locul de muncă pentru cariere profesioniste, destinat studenților sau absolvenților de studii universitare, prin care aceștia se pot familiariza cu specificul unei structuri și cunosc fluxul de activități sprijinind direct angajații la
îndeplinirea activităților zilnice.

Pentru a fi incluși în program, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, o serie de criterii de eligibilitate, respectiv:

  • să dețină cetățenia română,
  • sa aibă vârsta de până la 25 de ani,
  • să fie studenți ori tineri absolvenți ai programelor universitare de licență (n.a. inclusiv studenți master),
  • să cunoască bine cel puțin o limbă străină de circulație internațională
  • să aibă cunoștințe de baza în domeniul IT (respectiv cunoștințe avansate pentru aplicații la Direcția Servicii Online și Design).

Candidaților ce vor fi aleși pentru lista scurtă li se vor solicita materiale justificative suplimentare în sprijinul aplicației lor.
Formularul de aplicație poate fi accesat din pagina de internet http://internship.gov.ro, iar termenul limita pentru depunerea aplicațiilor, prin e-mail către adresa oficială a programului internship@gov.ro, este 1 iulie 2013 inclusiv. Aplicațiile primite ulterior nu vor fi luate în
considerare.

Experiența anterioară în activităţi de implicare civică ori programe de voluntariat reprezintă avantaje în procedura de selecție, însă nu sunt obligatorii.

Pentru a aplica, descarcă formularul de candidatură (fișier PDF), completează și salvează-l pe calculatorul personal, iar apoi trimite-l prin e-mail către adresa oficială a programului, adresa internship.

Tinerii selectați vor fi repartizați, în raport cu competențele acestora, la Cancelaria primului-ministru sau Secretariatul General al Guvernului.

Succes și lăsați mesaj dacă ați fost acceptați!

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: