Imagine Cup 2017–News


Spre bucuria multor studenți, dar și a pasionaților de tehnologie, prestigioasa competiție Imagine Cup, organizată de Microsoft continuă și anul acesta (2016/2017) cu ediția a 15-a.

mainBlog

Așa cum ne-a obișnuit deja Microsoft aduce permanent schimbări nu numai în produsele sale ci și în competiția Imagine Cup. Anul acesta identificăm o schimbare de imagine și de integrare a competiției într-o platformă mai mare, Microsoft Imagine, care reunește mai multe instrumente destinate mediului Academic și educațional. Vechiul Dreamspark devine parte a platformei Imagine. De asemenea, identificăm o apropiere, nu integrat încă, cu platforma MVA.

Anul acesta, s-au anunțat până la data articolului, două competiții în Imagine Cup:

Hello Cloud

O competiție destinată pasionaților de tehnologiile cloud computing și care are la bază platforma Azure.

Este o competiție lunară cu premii de 1000 USD în fiecare lună. Anul trecut un student din Cluj-Napoca a câștigat premiul lunii martie.

Pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a participa:

P0. Căutați resursele de voință și încredere în voi.
P1. Vă creați un cont gratuit pe Microsoft Azure
P2. Finalizați una sau mai multe activități specifice
P3. Trimiteți rezultatul până în ultima zi de miercuri a fiecărei luni.

Reguli detaliate și sign up aici!

code.FTW!

Este o competiție adresată pasionaților de software design, care reunește toate secțiunile clasice de până acum: Inovație, Software Design și Gamming. Vestea cea mai bună este că premiul mare crește la această ediție la valoarea de 100.000 dolari.

code.FTW! este o competiție adresată echipelor de studenți. O echipă poate fi formată din maxim 3 membrii, iar proiectele trebuie să includă obligatoriu tehnologiile cloud Azure. Aplicațiile dezvoltate pot fi destinate dispozitivelor cu sistem de operare Windows, Android sau iOS.

În regulamentul oficial se recomandă ca fiecare echipă să nominalizeze un mentor, care poate fi cadru didactic la o universitate înrolată sau de la ONG-uri sau companii private.

Din surse neconfirmate încă, ediția de anul acesta va avea o finală locală găzduită cel mai probabil în Aprilie 2017 în București.

Anul trecut marele premiu la secțiunea Inovație a fost câștigat de o echipă de studenți de la Politehnica București. Detalii despre proiectul lor și implicațiile globale puteți consulta pe site-ul http://www.entymed.com/

Smiling members of the ENTy team strike a pose.

Echipa ENTy în finala de la Seattle, USA, 29 Iulie 2016.

Mult succes tuturor!

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: