Microsoft #PowerApps and Flow – #Codecamp Iasi presentation


Sâmbătă 28 Oct 2017 am avut depsebita plăcere să revin pe scena prezentărilor de IT. Trecuse ceva timp și le mulțumesc organizatorilor pe această cale pentru această ocazie.

Sunt multe de vorbit despre subiect, mai ales că acele tehnologii sunt într-o stare incipientă de dezvoltare. Atașez acestui mesaj prezentarea de ieri, care conține și legături la filmulețele cu demo. Am ales varianta de a face demo filmate, pentru a diminua riscul de a avea  surprize cu internetul în timpul prezentării. În momentul în care ai mii de participanți într-un hotel, nici un wireless nu prea face față. Faptul că sala era la nivelul –1 nici 4G-ul nu ne ajuta prea mult.

Legătura directă către prezentare: https://1drv.ms/p/s!ApGubfWFh8Nuq9NFGV8T5ONvYma99w

Lista filmulețelor demo este mai jos. Ultimele două nu au sunet. Voi adăuga adnotări pe ele pentru o înțelegere mai bună a subiectului.

1. PowerApps form for SharePoint Online List (1) – https://www.youtube.com/watch?v=N85de_prnoA

Crearea unei formular mobil de introducere date într-o listă din SharePoint On-line. Explicarea ecranelor de bază.

2.  PowerApps New Data source and populating a DropDown (2) – https://www.youtube.com/watch?v=GsKYj6gEC_I

Adăugarea unei surse de date dintr-o altă listă SharePoint Online și inserarea și popularea unui control de tip DropDown conectat la sursa secundară.

Aici trebuie luat în calcul că lipsește o informație din demo si anume faptul că nu se face automat update pe field dacă nu este specificat acest lucru (vezi imagine)

image

3. PowerApps Linked/Filtered DropDowns (3)  – https://www.youtube.com/watch?v=vPxh25yEWTs

Interconectarea a doua controale dropdown.

4.  Microsoft Flow – Send a custom email message (4) –  https://www.youtube.com/watch?v=BFABPC9Q0zs&t=25s

Un model de utilizare a Flow pentru transmiterea unui mesaj de mail odată cu crearea unui nou element nou intr-o listă din SharePoint Online. În filmuleț sunt demonstrate câteva funcționalități de bază a fluxurilor: blocuri decizionale, variabile, tratarea erorilor, istoric de execuție.

 

//

//

Mulțumesc tuturor pentru participare și feedback și sper să ne mai revedem.

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: