Actualizare proprietăți utilizatori Active Directory din Excel


Acest articol prezintă o metodă de actualizare a proprietăților utilizatorilor din domeniile Windows bazate pe Active Directory. Sunt foarte multe metode cunoscute, una din cele mai utilizate fiind utilizarea fișierelor CSV.

Metoda propusă utilizează fișiere sursă Excel, pornind de la premisa că departamentele HR, care mențin informațiile despre utilizatori, sunt mai familiare cu fișierele Excel decât cu CSV-urile.

Exemplu de proprietăți care se pot schimba destul de des.

 

Pentru a avea acces la script, acesta poate fi descărcat de la adresa: https://gallery.technet.microsoft.com/Update-Active-Directory-66710464

Câteva cerințe de sistem:

  • Permisiuni de actualizare a obiectelor din Active Directory
  • PowerShell 5.1 sau mai nou: asta pentru partea de Import-Module. Se poate executa și de pe servere/stații de lucru care au componentele de administrare a serverelor instalate și Excel instalat. Trebuie să comentați sau ștergeți liniile dedicate verificării versiunii sau importului de module.
  • Modificați denumirea coloanelor din Excel în funcție de necesități. Alte proprietăți care pot fi modificate trebuie discutate cu administratorii de Active Directory din companie.

Sper să fie util cuiva!

Publicitate

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: